×
ElbilerTophistorie

Ny trend – nu ryger armen til blinklyset

Tesla har gjort det. Ferrari har gjort det. Volkswagen overvejer også at skifte armen til blinklyset ud med knapper på rattet.

Forleden præsenterede Tesla sin nye Model 3 og en af de ting, der har skabt røre, er, at armen til blinklyset er skiftet ud med knapper på rattet. Det samme har Tesla i øvrigt gjort på Model S og Model X.

Men det kan vi måske godt vænne os til, for Tesla er ikke de eneste, der kigger i den retning.

Også Ferrari leger med ideen, og det samme gør Volkswagen. En patentansøgning, indsendt tidligere på sommeren, viser, at Volkswagen har udviklet et forslag til et rat, hvor blinklys og andre funktioner styres af kapacitive eller fysiske knapper på rattet.

I patentet, der kan ses her, kan man se nedestående illustration. Samtidig forklarer Volkswagen:

“Køretøjsrat med en elektronisk anordning med et betjeningselement (20) fastgjort til rattet, især til styring af køretøjsfunktioner i et køretøj, kendetegnet ved, at betjeningselementet (20) indeholder en berøringsfølsom sensorflade (26; 30) , som genererer et elektronisk signal ved berøring”.

armen til blinklyset

En af de væsentligste årsager til at aflive armen til blinklyset er økonomi. Bilproducenterne kan spare enorme summer ved at udskifte blinklys og vinduesviskergreb med knapper i stedet. Og i et marked, hvor både Tesla og kinesiske producenter konstant presser priserne, er enhver besparelse velkommen.

Hvad tænker du? Kan du leve med knapper i stedet? Giv din mening til kende i kommentarsporet nedenfor ..

armen til blinklys
På den faceliftede Model 3 er armen til blinklys skiftet ud med knapper på rattet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.