×
ElbilerTophistorie

Alt om den nye Tesla Model 3

Den nye Tesla Model 3 er officielt lanceret. Her er specs, billeder og priser på de nye udgaver.

Så kom den, den “nye” Tesla Model 3. Seks år efter at bilen kom på vejene, får den nu en gennemgribende refresh både ud- og indvendigt. Leveringerne begynder i oktober og de danske priser starter ved 339.990 kroner. Altså en smule dyrere end den nuværende indstigningsmodel.

Til gengæld har den fået længere rækkevidde. Tesla lover også, at køreoplevelsen er blevet bedre, med optimeret aerodynamik, skarpere kropslinjer, reduceret luftmodstand, vindstøj og en mærkbart mere støjsvag køreoplevelse.

I første omgang kommer der to udgaver af den opdaterede Tesla Model 3. En baghjulstrukket basismodel fra 339.990 kroner med en rækkevidde på 513 kilometer (WLTP, 19-tommer hjul). Med de mindre 18-tommer hjul beregner Tesla rækkevidden til at være 554 kilometer. Denne variant klarer 0 til 100 km/t på 6,1 sekunder og har en tophastighed på 201 km/t.

Model 3 RWDModel 3 LR
Rækkevidde (19-tommer)513 km629 km
Rækkevidde (18-tommer)554 km678 km
Forbrug (19-tommer)13,2 kWh / 100 km14 kWh / 100 km
Tophastighed201 km/t201 km/t
0-100 km/t6,1 sek.4,4 sek.
Opladning DC170 kW250 kW
Pris339.990 kr.399.990 kr.

Long Range-udgaven går nu under navnet ‘Dual Motor firehjulstræk’ og har en rækkevidde på op til 629 kilometer på 19-tommer hjul. Kan du nøjes med 18 tommer, har den en rækkevidde på op to 678 kilometer. Tophastigheden er 201 km/t og 0-100 km/t klares på 4,4 sekunder. Den fås fra 399.990 kroner.

På begge udgaver har Tesla arbejdet på at øge komforten. Vindstøjniveauet skulle være faldet med 30 procent og vejstøjen med 20 procent. Alle vinduer er nu isoleret med noget, som Tesla kalder “360 graders akustisk glas”. Affjedringen er også blevet opgraderet med nye fjedre og dæmpere.

I det hele taget er der sket omfattende ændringer. Herunder er Teslas egen liste …

Eksteriør

 • Optimeret med henblik på aerodynamik – Skarpere linjer og overflader, der er optimeret med henblik på aerodynamik, reducerer luftmodstand, reducerer vindstøj og øger rækkevidden.
 • Markant ny belysning – Forlygter med en helt ny æstetik. Baglygter med super klare farver og opdateret design, der er integreret i bagklappen med henblik på forbedret tilpasning.
 • To nye farver – Ultra Red og Stealth Grey. Ultra Red er en højkromatisk farve med dynamisk dybde, der er skabt af en lak med flere lag. Vi har også opgraderet vores lakfarve fra Midnight Silver Metallic til vores nyeste farve, Stealth Grey. Stealth Grey er en fyldig og dynamisk mørkegrå metallak, der fremhæver formen på Model 3.
 • Fælge/dæk, der er optimeret med henblik på rækkevidde – Opdateret design med forbedret aerodynamik i kombination med dæk, der er optimeret med henblik på støjniveau og rækkevidde.

Interiør

 • Indkapslende design – En indbydende kabinearkitektur med premium-materialer (ægte aluminium, tekstiler m.m.) og højt niveau for udførelse.
 • Indvendig belysning – En stemningsbelysning der kan tilpasses og dækker hele kabinen.
 • Ventilerede sæder – Ventilerede forsæder og opvarmede sæder overalt, der er fuldt integreret i det automatiske klimaanlæg.
 • Støjsvag kabine – Kabinen er mere støjsvag end nogensinde før, takket være vores 360˚ akustiske glas, forbedrede affjedringsbøsninger, pakninger og støjdæmpende materialer.
 • Trådløs opladning og opbevaring af telefonen – Midterkonsol i nyt design beklædt med aluminium, stort opbevaringsrum og to trådløse telefonopladere. Få hurtig opladning af f.eks. bærbare computere med en USB-C opladningsport foran og to bagi, hver med op til 65W strøm. Forbind nemt det hele med Bluetooth for at synkronisere alt, fra dine kontakter til din musik.

Tech-produkter

 • Næstegenerations lyd – Nyd lyd i studiekvalitet fra ethvert sæde med vores nye Tesla-designet premium lydsystem. Det har 17 højttalere, dobbelte subwoofere og dobbelte forstærkere i Long Range-udgaven og 9 højtalere, en enkelt subwoofer og forstærker i baghjulstræk-udgaven. Med indbygget understøttelse af Spotify, Apple Music og Tidal. Flere og mere funktionelle mikrofoner leverer forbedret opkaldskvalitet.
 • Skærm til anden sæderække – Helt ny 8″ skærm til bagsæderne med underholdning samt integreret justering af klimaanlæg og ventilation.
 • Kørsel uden stilke – Stilkene er erstattet med betjeningsknapper på rattet for en overskuelig køreoplevelse, herunder både haptiske kontakter og fysiske knapper. Smart Shift vælger automatisk den korrekte kørselsretning til at starte din tur, ligesom i de nyeste udgaver af Model S og Model X.
 • Midterdisplay – Vores super klare og responsive 15,4″ skærm i midten har samme størrelse som før, men med mere brugbart skærmareal takket være den tyndere kant. Den har et brugerdefineret UI og vil løbende blive forbedret via OTA-opdateringer.
 • Connectivity – 50% forbedret mobilt netværk, 2x Wi-F-rækkevidde, dual-band Wi-Fi-funktionalitet (2,4 Ghz og 5 Ghz).

Priser, ekstraudstyr og bestillinger er tilgængelige i Teslas Design Studio.

EnhedMål
Længde4.729 mm
Bredde2.089 mm
Højde1.441 mm
Hjulbase2.875 mm
Frihøjde138 mm
Bagage682 liter
Frunk88 liter
Vægt RWD1.671 kg
Vægt LR1.824 kg
Træk (tilbehør)Op til 1.000 kilo
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.