fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Sverige fastholder forbud mod Huawei

Kammarrätten i Stockholm har stadfæstet, at udstyr fra kinesiske Huawei ikke må bruges i de nye svenske 5G-netværk.

Huawei kunne ikke hente hjælp hos det svenske retssystem. Kammerrätten i Stockholm besluttede onsdag formiddag, at det svenske forbud mod Huawei bliver fastholdt, skriver Berlingske Tidende.

Huawei havde håbet, at forbuddet først skulle træde i kraft, når sagen var færdigbehandlet i retten, men sådan kommer det ikke til at gå. Huawei havde ellers tidligere fået medhold fra Förvältningsrätten, men Kammerrätten, der er en højere instans, ville det anderledes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sveriges Post- og Telestyrelse besluttede i oktober måned at udelukke udstyr fra både Huawei og ZTE – begge kinesiske selskaber – fra opbygningen af det svenske 5G-netværk. Det skete efter indstilling fra såvel det svenske forsvar som det svenske sikkerhedspoliti, Säpo.

Udelukkelsen blev kendt i forbindelse med at de vigtige 5G-frekvenser, 3,5 GHz og 2,3 GHz, blev sat på auktion. Forud for auktionen blev det meddelt, at et krav for at byde var, at der ikke måtte bruges udstyr fra de to kinesiske firmaer. Denne beslutning valgte Huawei i Sverige dog at reagere på med en klage til den svenske forvaltningsret, der i første omgang gav dem.

– Uanset hvor vi opererer i verden, er det eneste vi ønsker fair konkurrencevilkår og en åben dialog med de lokale myndigheder. Vi er på ingen måder blevet varslet om denne beslutning af PTS, så vores handlemuligheder har også været tilsvarende begrænsede, sagde den netop fratrådte kommunikationschef, Tommy Zwicky, dengang.

Så sent som i sidste uge fremlagde den danske regering et lovforslag, der skal give Center for Cybersikkerhed, CFCS, ret til afvise specifikke virksomheder, hvis de anses som værende en trussel for staten. Deriblandt Huawei.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button