×
TeknologiTophistorie

Nyt samarbejde skal gøre brugte mobiler attraktive

Telenor og GreenMind vil med et nyt samarbejde gøre det attraktivt at købe brugte mobiler, for at sætte skub i den cirkulære økonomi.

Der er fabriksnye mobiler på tilbud alle vegne. Men et nyt samarbejde mellem Telenor og GreenMind, skal medvirke til at danskerne i stedet vælger en brugt model.

”Vi skal forlænge levetiden på elektronik og øge andelen af genbrugte mobiler. Vi tror på, at vi kan lykkes bedst med den ambition ved at samarbejde med en veletableret ekspert på området. Derfor er vi glade for at udvide partnerskabet med GreenMind og sammen sætte ekstra turbo på den cirkulære økonomi, som er helt afgørende, hvis vi skal løse klimaudfordringerne,” siger Lars Thomsen, der er adm. direktør i Telenor.

GreenMind har specialiseret sig i salg af brugt forbrugerelektronik. Enhederne renses og sælges via web og de tretten butikker fordelt rundt i landet.

54% af danskerne har udskiftet mobilen de seneste to år. Det har en undersøgelse af Norstat fornyligt afsløret. Størstedelen af de overskydende mobiler ender i skuffen. Faktisk genbruges kun en femtedel af forbrugerelektronik i følge FN.

Brugt med fordele

Nu udvides således samarbejdet, der skal få flere brugte telefoner over disken. Hidtil har samarbejdet involveret en tilskudsordning. Den gav Telenor-kunder tilskud ved indlevering af en brugt telefon ved køb af ny. Nu udvides samarbejdet, så kunder hos GreenMind kan købe brugte mobiler med de samme fordele, som kendes ved køb af helt ny mobil. Herunder rabat på den nye (brugte) mobil.

”Der er en stor potentiel klimagevinst i genbrug af elektronik – alene det at vælge en brugt smartphone frem for en ny sparer i gennemsnit 60 kg CO2. Derfor skal vi have gjort det lige så nemt og naturligt at købe en brugt som en ny mobil og ligeledes sælge den gamle. Vi tager et godt skridt i den retning med aftalen med en etableret virksomhed som Telenor, som vi i forvejen har et godt samarbejde med,” siger Tina Høgsted Svanberg, der er adm. direktør i GreenMind.

Muligheden for at købe brugte mobiler, med Telenor-abonnement, er muligt i GreenMinds tretten butikker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.