TeknologiTophistorie

Pelé hyldes med ‘påskeæg’ på Google

Fodboldlegenden Pelé rundede 80 år forleden og i den forbindelse har Google lavet en skjult hyldest til den brasilianske boldkunstner.

Der er få fodboldspillere, der har gjort indtryk som brasilianeren Pelé, der forleden fejrede sin 80-års fødselsdag. Google, der er kendt for at markere vigtige kulturelle begivenheder, fejrer da også ikonet med et slet skjult ‘påskeæg’, der er en hyldest til Pelés signaturmål; saksesparket.

Som bare 17-årig vandt Pelé verdensmesterskaberne i fodbold med det brasilianske landshold – og i løbet af karrieren skulle han løfte VM-pokalen yderligere to gange. Senest i 1970 i Mexico, hvor Brasilien vandt pokalen til evig eje, da de som det første landshold nogensinde vandt VM tre gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pelé har også medvirket i en biograffilm, nemlig fodboldfilmen Victory – Fangelejrens Helte fra 1981. Her spillede han sammen med både Michael Caine, Sylvester Stallone, Max von Sydow og en stribe af – dengang – meget populære fodboldspillere (deriblandt tre spillere fra engelske Ipswich Town og en enkelt dansker, nemlig den tidligere Holbæk-spiller Søren Lindsted). Filmen er, efter min mening, en af de bedste fodboldfilm og kan lejes på blandt andet Apple TV.

For at fejre ikonet har Google udskiftet den normale “Goooooooooogle”-sætning til at navigere mellem siderne med “Gooooooooooal” i de kendte brasilianske farver gul og grøn. Linket, der peger mod den tiende side er skiftet til teksten “#10”, der henviser til Pelés rygnummer.

Over titallet er o’et udskiftet med en fodbold, og når man klikker på den, laver a’et en tilbagelægning, hvorefter G’et laver saksespark og scorer på l’et. Sekvensen kan ses herunder.

Pelé
Saksesparket pakket ind i brasilianske farver (foto: Google).

For at få påskeægget frem, skal man søge på “Pelé”.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button