fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Perseverance har et familieportræt med på Mars af de andre robotter der kom før den

Perseverence hylder sine forgængere med et lille familieportræt med de fire forgående rovers på Mars

NASA’s rover Perseverance kører nu rundt på Mars og leder efter liv eller tegn på liv – men som ethvert godt stykke teknologi har den rullende robot også et enkelt påskeæg (eller faktisk flere) med på turen. Og det er et af de mere nuttede af slagsen, for Perserverance har nemlig et familieportræt gemt på en lille plade på overfladen. Det er Space.com der har afsløret det lille portræt, og roveren “selv” har efterfølgende bekræftet det via sin Twitterkonto :

Perseverance og alle de andre

På pladen er der en slags “evolutions tegning” over de robotter, der tidligere er blevet landet på Mars: Sojourner, Spirit and Opportunity, Curiosity og Perseverance er alle på en lille række – og så i øvrigt også den lille drone Ingenuity, der også er med denne gang. De er selvfølgelig i rækkefølge efter størrelse – men også efter det år, de blev “sat af” på Mars: Sojourner kom først i 1997, så Spirit og Opportunity i 2004, Curiosity i 2012 og Perseverance og Ingenuity i 2021.

Ingenuity har endnu ikke haft sin testflyvning, det sker først senere i år. Til den tid vil vi forhåbentlig få nogle meget interessante overflyvningsbilleder af Mars’ overflade. Perseverance har i øvrigt heller ikke flyttet sig siden den landede – det sker først om et par uger.

Back to top button