×
Teknologi

IKEA og Nasa samarbejder om nye møbler til rumrejsende

Svenske IKEA er klar til at udvide – men denne gang måske ikke med et nyt blå-gult varehus. I stedet vil møbelproducenten lave møbler til rumfartsindustrien og kommende baser på andre planeter. I første omgang har IKEA øjnene rettet imod Mars, og er derfor taget på besøg i MDRS forsøgsstationen i Utah i USA. Her træner kommende astronauter nemlig under forhold, der er så tætte som muligt på, hvordan oplevelsen på Mars vil blive.

Tre dage i ørkenen

Gruppen af IKEA designere har altså boet i MDRS i tre dage, og har efterfølgende beskrevet det som “camping – bare bedre”. Ideen med at tage på rumcamping var ikke kun at kunne levere møbler til Mars engang i fremtiden – men også at lave møbler til især 3. verdenslande hvor forholdene kan havde lidt samme kvaliteter som på Mars; små og med dårlig luftkvalitet.

“Essensen af denne serie af møbler vil blive at sætte pris på det, vi har her på jorden: mennesker, planter, rent vand og luft. Men også forskellighed og følelsen af at høre til – ting, vi måske tager for givet. Efter denne tur tror jeg faktisk det vil føles fantastisk at komme hjem til min egen seng,” sagde IKEA’s kreative chef, Michael Nikolic efter turen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.