Pixel
Teknologi

NASA vil bruge robotbier på Mars

Små robotbier skal udforske Mars, hvis det står til NASA, der arbejder seriøst med at bygge de små robotinsekter.

NASA’s Rover har vist sig at være en god og stabil måde at udforske Mars. Den bevæger sig langsomt rundt på den røde planets overflade og indsamler data der så sendes tilbage til jorden. Men det er ikke verdens hurtigste måde at gøre tingene på – derfor er NASA’s forskere kommet på et nyt koncept: Robotbier.

Rover er basen

Ideen er, at en lille sværm af robotbier skal sendes med den en kommende Rover til Mars. Med den som udgangspunkt skal de små elektroniske insekter så sendes ud og undersøge omgivelserne. De vender tilbage til Roveren for at genoplade og aflevere data, der så sendes retur til Jorden. På den måde kan man væsentligt hurtigere få kortlagt Mars – og eventuelt forberede sig til de første menneskers ankomst.

Klar om ti år

Som med alt andet der skal sendes ud i rummet skal også robotbierne testes grundigt inden man bruger de utrolige ressourcer der skal til at sende selv så små enheder ud i rummet. Desuden kræver teknologien, at bierne er kloge nok til selv at navigere rundt i landskabet, og det kan være svært at putte så meget teknologi ind i så små enheder. Derfor venter NASA, at det vil tage op til 10 år før de første bier bliver sendt afsted til den røde planet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.