×
GadgetsTophistorie

Play:5 er død – længe leve Sonos Five

Sonos har opdateret sin mest kraftfulde højttaler med ny indmad, flere kræfter og omdøbt den til Sonos Five. Også Sub'en har fået en overhaling.

Der sker ting og tager hos Sonos i disse måneder. Sammen med Dolby Atmos-lydbaren Sonos Arc præsenterer amerikanerne to andre nyheder, hvoraf den væsentligste er Sonos Five, der afløser Play:5. Den anden er en opdateret Sonos Sub.

Sonos Five har samme lyd og akustiske arkitektur som sin forgænger og umiddelbart ligner den også forgængeren. Men der er sket små ændringer både udenpå og indeni. Eksempelvis er den hvide model af Five nu helt hvid – hvor Play:5 havde sort gitter foran driverne.

Bag plastikskallen har Five fået mere hukommelse og en hurtigere processor; sandsynligvis for at kunne leve op til fremtidige opdateringer – Sonos har job luftet, at hele systemet kommer til at understøtte hires-audio.

Heldigvis har Sonos bibeholdt line-in på højttaleren, så den fortsat kan bruges til tilslutte en ekstern analog lydkilde – eksempelvis en pladespiller.

Sonos Five
Sonos Five er helt hvid – også gitteret.

Som sin forgænger kan Sonos Five bruges som enten som enkelthøjttaler eller som par med en “utroligt detaljeret stereoseparation,” som firmaet skriver.

Opdateret Sub

Ud over Sonos Five disker amerikanerne også op med en opdateret Sub (Gen 3), der ligeledes har fået mere hukommelse og hurtigere processer. Den er stort set identisk med den nuværende udgave, men selve Connect-knappen er ændret fra den gamle firekantede til den runde knap, der pryder de nyere Sonos-produkter.

Sonos Sub har fået ny Connect-knap, men ligner ellers sig selv udenpå.

Begge opdateringerne kommer på gaden samtidig med Sonos Arc den 10. juni. Sonos Five koster 4.349 kroner mens Sub kan erhverves for 5.999 kroner. Læs mere om de nye produkter hos Sonos.

Ny Sonos-app

Den 8. juni udgiver selskabet også en ny app, der skal være drivkraften bag den næste generation af produkter og oplevelser fra Sonos, herunder Arc, Five og tredje generation af Sub. De tre nye produkter kører udelukkende på den nye app. 

Den nye app understøtter lydteknologier med højere opløsning. Desuden har den forbedret sikkerhed og et mere brugervenligt design. Med opdatering af brugergrænsefladen bliver det nu endnu lettere at søge efter indhold, styre lyden og tilpasse den personlige oplevelse med nye funktioner, b.la. mulighed for at gemme rumgrupper. 

Læs også dagens andre Sonos-nyheder:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.