ElbilerTophistorie

Polestar 5 bygges på en ‘skræddersyet’ aluminiumsplatform

En skræddersyet aluminumsplatform skal gøre Polestar 5 lettere end mindre biler. Samtidig gør det bilen stærkere end de nuværende.

Polestar har netop offentliggjort, at den kommende Polestar 5 bliver bygget på en helt ny, ‘skræddersyet’ aluminiumsplatform. Den gør ikke bare konstruktionen stærkere, end ved det tradtionelle svejsede design på Polestar 1 og 2, men også væsentlig lettere. Dermed kan rækkevidden forøges uden at øge størrelsen på batteriet.

En tredje fordel er, at produktionstiden kan skæres ned, da der er færre dele, der skal samles.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Vi vidste, at vi ville have denne bil til at være let, vi vidste, at vi ville have høj kvalitet, og vi vidste, at vi ville have den hurtigt”. Sådan siger Pete Allen, leder af Polestar UK R&D., i en pressemeddelelse:

“Denne arkitektur leverer enestående dynamiske og sikkerhedsmæssige egenskaber med lav investeringsteknologi, der kan anvendes til store produktionsvolumener.”

Polestar 5

Ideen er ikke ny. Tesla arbejder efter samme ide, nemlig megacasting, og det samme gør Volvo. Sidstnævnte vil i de kommende år investere 10 mia. SEK i sit Torslanda-produktionsanlæg i Gøteborg, for at gøre det i stand til megacasting.

Polestar-metoden er dog lidt anderledes, idet køretøjets chassis og batteriplatform samles som én under samlingsprocessen. Teknologien har hidtil vist sig at være arbejdskrævende og svær at bruge i masseproduktionskøretøjer, men det har Polestars engelske udviklingsafdeling nu løst.

Teknologien betyder, ifølge Polestar, at den 4-dørs Polestar 5 får en vridningsstivhed, der er bedre end en traditionel to-sæders sports- eller superbil. Den skræddersyede platform gør det også muligt for selskabet at levere en produktionsmodel, der forbliver tro mod Precept-konceptbilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Polestar 5
Polestar 5 bygges ud fra denne Precept-model.

Polestar 5 kommer, ifølge planen, på markedet i slutningen af 2024. Inden da kommer Polestar 3, der allerede lanceres senere i år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.