×
ElbilerTophistorie

Polestar 5 lader til 80 procent på 10 minutter

Polestar 5 prototype med 77 kWh batteripakke har opnået en opladning fra 10 til 80 procent på kun 10 minutter.

Polestar har netop bevist, at Polestar 5 kan gå fra 10 til 80 procent opladning på bare 10 minutter. Ladeforsøget blev udført på en Polestar 5-prototype og påviste en konsistent ladehastighed, der startede med 310 kW og steg til over 370 kW i slutningen af opladningen.

Prototypen er udstyret med den såkaldte Extreme Fast Charging (XFC)-teknologi fra selskabet StoreDot, som Polestar indgik et samarbejde med sidste år.

Denne specialbestilte 77 kWh batteripakke – der ifølge Polestar har potentiale til at stige til mindst 100 kWh – har mulighed for at få tilført op til 320 km rækkevidde på bare disse 10 minutter.

– Der er behov for, at vi adresserer den største barriere, forbrugerne har hvad angår køb af elbil –  nemlig opladnings- og rækkevideangst. Takket være den nye teknologi kan bilister fremover bruge væsentlig mindre tid på at lade og mere tid på at køre. Faktisk vil den såkaldte ‘nede-tid’ eller ‘stoppe-tid’ komme til at minde meget mere om den, vi kender fra benzin-biler i dag, siger Polestar-CEO Thomas Ingenlath.

StoreDots XFC-teknologi anvender siliciumdominerede celler med en energitæthed på niveau med de mest avancerede NMC-celler og kræver ikke specialiserede kølesystemer i køretøjet.

Polestar 5 bliver en femdørs GT, der skal konkurrere mod Tesla Model S og Porsche Taycan. Bilen bliver den første af mærkets modeller, der bygges på en ny 800 volt-platform. Den får to elektriske motorer, der tilsammen kan levere voldsomme 874 heste og et moment på 900 Nm.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.