×
ElbilerTophistorie

Polestar går 800 volt-vejen

Polestar tilslutter sig den eksklusive skare af elbilproducenter, der bygger biler med 800 volt teknologi.

Porsche har det. Audi har det. Hyundai og Kia har det. Og nu tilslutter Polestar sig også til den eksklusive klub. Når Polestar 5 ruller ud til kunderne, bliver det med 800 volt teknologi ombord. Det meddelte svensk-kineserne på deres årlige Polestar Day i sidste uge.

Her gav de også det første smugkig på produktionsudgaven af 5’eren; en femdørs GT, der skal konkurrere mod Tesla Model S og Porsche Taycan.

Polestar 5 har bibeholdt en del af Polestar Precept Concept-designet. De karakteristiske ‘Thors hammer’-forlygter er opdelt i to elementer, og bagtil løber en kontinuerlig lysbjælke hen over halen og drejer ned i hjørnerne for at slutte sig til kofangeren. Et glastag i fuld længde tilføjer ekstra lys til kabinen. Bemærk at bilen ikke har et decideret bagvindue.

Polestar 5 blev vist frem på Polestar Day.

Bilen bliver den første af mærkets modeller, der bygges på en ny 800 volt-platform. Den får to elektriske motorer, der tilsammen kan levere voldsomme 874 heste og et moment på 900 Nm.

På sigt får bilen også en ny type batteri, der er udviklet i samarbejde med StoreDot. Sammen med 800 volt teknologien skulle det gøre et muligt at lade 100 miles – 161 kilometer – på batteriet på bare fem minutter.

800 Volt

Der er store fordele ved 800 volt-teknologien. Ved at øge spændingen fra 400 volt, får man øget effekt (watt) uden at hæve strømstyrken/amperen. Resultatet er, at man kan fylde batteriet hurtigere uden at batteriet overopheder.

Også Renault leger med tanken om at bygge elbiler på en 800 volt-platform fremover.

Herunder en video fra præsentation af Polestar Precept-modellen, der nu er blevet til Polestar 5.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.