×
ElbilerTophistorie

Politikere presser Alfa Romeo til at ændre navn på ny elbil

Efter ophedet debat i den italienske regering, omdøbes elbilen Alfa Romeo Milano til Junior.

Nej, det er ikke den første april, men man skulle næste tro det. Italienske politikere har presset Alfa Romeo til at ændre navnet på deres første elbil. Alfa Romeo Milano er en lille elektrisk SUV, der blev præsenteret i sidste uge.

Bilen er opkaldt efter byen, hvor Alfa Romeo blev grundlag hin juni-dag i 1910, nemlig Milano. Men navnet er faldet italienske politikere for brystet. Bilen skal nemlig ikke bygges i Milano, men derimod i Polen. Og det går slet ikke, mener de italienske politikere.

Efter en eskalerende debat om navnet, med den italienske regering, har Alfa Romeo valgt at omdøbe bilen til Junior. Det gør de, for at undgå yderligere konflikt.

– Når du bevæger dig ind i politiske diskussioner, mister du straks halvdelen af dine købere, og det vil vi gerne undgå, sagde Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato under et pressemøde mandag.

Navnet Milano vandt ellers en afstemning blandt Alfa Romeo-entusiaster sidste sommer og blev kommunikeret ud allerede i oktober sidste år. Men det er først efter præsentationen af bilen i sidste uge, at de italienske politikere blev stødt på manchetterne.

Junior-navnet blev nummer to i afstemningen og er heller ikke helt historieløst. Det har optrådt på en række Alfa Romeo-modeller, herunderudgaver af 105-seriens coupé og en Zagato-designet sportscoupé, der var i begrænset produktion i 1970’erne.

Læs eventuelt mere i pressemeddelelsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.