ElbilerTophistorie

Dette er en elektrisk varevogn fra Porsche – der aldrig blev til noget

Porsche har frigivet nogle af de designs, der ikke har fundet vej til produktionen - og en af dem er en MPV/varevogn

Porsche har, ligesom mange andre bilproducenter, over årene udviklet mange konceptbiler, der bare aldrig så dagens lys. Nu har de så, under konceptet “Porsche Unseen” åbnet arkiverne, så vi kan få et kig ind bag tæppet og se, hvad der kunne have været virkelighed – men som aldrig blev det. Spørgsmålet er så, om det er godt eller skidt? I alt er der 15 biler i den nye “afsløring”, og specielt er der en enkelt bil, som vi synes er temmeligt interessant…

Elektrisk varevogn

Det tyske luksusmærke er ikke just kendt for at være de mest praktiske biler på vejen, men ikke desto mindre har de faktisk haft uannoncerede koncepter, der nok ville have henvendt sig til de praktiske, eller i hvert fald til erhverv. En af de konceptbiler der er dukket op fra gemmerne er denne frække sag:

Bilen – som både var tænkt som varevogn og som MPV med plads til seks passagerer, med føreren placeret i midten. Porsche hævder selv i beskrivelsen af bilen, at det er et “futurisk space-shuttle design”, og at bilen ville have været et forsøg på at lave noget, der adskilte sig drastisk fra Porsches andre designs og koncepter.

Ikke særligt “porsche-agtig”

Renndienst, som konceptet var døbt, blev tegnet i 2018 men konceptet røg altså på gulvet i tegnestuen til fordel for andre, og mere “Porsche-agtige” designs – og deres elbil Taycan, der er den første bil fra mærket der kører på ren el, ligner ikke Renndienst ret meget.

Porsche arbejder naturligvis videre med flere elbilskoncepter, omend de stadig tror, at forbrændingsmotoren får et længere liv end mange tror.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.