×
ElbilerTophistorie

Fræk elektrisk ego-sportsvogn fra Porsche

Porsche Vision 357 Speedster er en hidsig, elektrisk sportsvogn med plads til bare en enkelt person.

2023 er 75-året for den første Porsche, og i denne anledning har fabrikken valgt at udvikle en række spændende koncepter. En af de mere betagende er Porche Vision 357 Speedster, der er en helelektrisk roadster, der trækker på inspiration fra Porsches første sportsvogn, 356 No. 1 Roadster.

Det nye koncept præsenteres for offentligheden i forbindelse med den verdensberømte motorsportsbegivenhed for klassiske biler, Goodwood Festival of Speed, som finder sted i denne uge.

– Porsche Vision 357 er et anerkendende nik til den første Porsche, Ferry Porsches drøm om en sportsvogn. Den legemliggør selve essensen af mærket med et koncept, som samler køreglæde og dynamik i en ekstremt puristisk form, fortæller Vice President, Style Porsche, Michael Mauer.

Porsche Vision 357

Drivlinjen er hentet fra den elektriske racerbil Porsche 718 GT4 e-performance. Det betyder op til 800 kW (1.088 heste) i motoreffekt og en acceleration fra 0-100 km/t på bare 2,5 sekunder.

Bilens batteri er på 80 kWh og kan oplades med op til 340 kilowatt, oplyses det.

Interiøret er enkelt og nedskæret til kun at indeholde det væsentlige med et klart fokus på føreren. Siddepositionen er lav, og føreren holdes solidt på plads af en sekspunktssele.

Porsche Vision 357

Instrumenteringen gengives i et transparent display ovenover det simplificerede rat, der rummer de mest anvendte funktioner. 

Porsche Vision 357 Speedster er det tredje koncept, som Porsche har præsenteret i jubilæumsåret 2023. I starten af året kom en fossiludgave Vision 357 med tag. Og i juni viste Porsche sin hyperbil Mission X, der skal være et fyrtårn for de kommende modeller fra det tyske sportsvognsmærke.

Vision 357 Speedster (tv) og fossiludgaven Vision 357 (th).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.