fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Prisvindende elcykel er kommet til Danmark

Det belgiske elcykel-brand Cowboy kombinerer avanceret teknologi med et minimalistisk design uden knapper eller traditionelle cykelkæder.

Der er en ny cykel på de danske cykelstier. Det belgiske elcykel-brand Cowboy, som blev etableret i 2017, lanceres nu i Danmark. Brandet forsøger at kombinere avanceret teknologi med et minimalistisk design helt uden knapper eller traditionelle cykelkæder. Cyklen kan udover at anbefale den hurtigste rute også anbefale den sundest mulige rute for rytteren.

– Vi er superglade for endelig at kunne lancere vores cykler i Danmark, hvor vi ser et stort potentiale. Vi henvender os til den bevidste og urbane cyklist, der både værdsætter design og samtidig ønsker at være miljøbevidst, siger Adrien Roose, som er administrerende direktør og medstifter af Cowboy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligesom visse elbiler kan Cowboy-cyklerne opdateres online. Cowboys ambition er “at løfte den daglige pendling til et helt nyt niveau for cyklisten i forhold til transporttid, komfort og cykelglæde”. Derfor kan elcyklen – via et smart computersystem – anbefale den sundeste rute på din vej, hvilket gør det muligt ikke blot at undgå særligt trafikerede veje, men også at vælge en rute med mindst mulig luftforurening.

Cyklen betjenes via Cowboy-appen, som er tilgængelig til iOS og Android, og eftersom cyklen aktiveres via en digital nøgle i app’en, er det muligt at slippe for en traditionel cykellås. I app’en er det samtidig indbygget GPS, og app’en hjælper med at finde cyklen, hvis den bliver stjålet. Er man ude for en ulykke på cyklen, kan cyklen registrere faldet og derefter sørger cyklen for at underrette de kontakter, man har angivet på forhånd.

Cyklisten modtager automatisk push-notifikationer, når cyklen skal vedligeholdes, for eksempel hvis bremseklodser skal udskiftes eller dækkene skal kontrolleres.

Designet af cyklen er udviklet af det svenske designbureau Propeller Design med fokus på komfort og hensyn til de nordiske cyklister. Cyklen vejer under 20 kilo og har en rækkevidde på op til 70 kilometer på en opladning. Det tager 3,5 timer at lade batteriet helt op.

– Vi har været med under hele Cowboys rejse og har designet en urban elcykel, der er langt fra den traditionelle elcykel. Følelsen, når man sidder på en Cowboy og træder i pedalerne er helt speciel. Det giver en helt anden fornemmelse af cyklen, der ikke er til at beskrive; du er nødt til at prøve det selv, siger Olle Gyllang, som er strategisk designer hos Propeller Design.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cowboy fås i forskellige modeller og koster fra 15.900 DKK. Cowboy 3 kan fås allerede nu på cowboy.com, mens Cowboy 4 og Cowboy 4 ST kan forudbestilles. Testkørsler er i øjeblikket mulige i København, oplyser selskabet.

Back to top button