×
Sponseret indhold

Project 141: Modern Warfare computer du kan vinde

Hvordan præsterer den unikke gamingcomputer, Project 141, i det mest realistiske Call of Duty-spil, til dato? Gå ikke glip af chancen for at vinde dette vidunder af en computer.

Sponseret indhold – Denne artikel præsenteres af Activision

Da Activision lancerede Black Ops 4, sidste år, var der et større fokus, end nogensinde før, på PC’en som spilplatform. I samarbejde med computerentusiaster hos Coore samt den anerkendte case-modder, Tim “timpelay” Malmborg, fejrede Activision lanceringen ved at bygge en helt unik gaming-PC i et meget Black Ops 4-inspireret design. I 2019 har Activision givet den en tand mere, til glæde for PC-spillere, med lanceringen af Modern Warfare. Dette medfører ikke kun et øget fokus på PC-specifikke funktioner, men også ankomsten af en ny eksklusiv Modern Warfare gaming-PC. Det er en PC, der byder på unikt design, og en række kraftfulde komponenter, som alle nordiske Modern Warfare-spillere nu vil kunne konkurrere om.

Artikelindeks:

 • Ny grafikmotor og den bedste PC-oplevelse – Sådan leverer Modern Warfare mere realistisk grafik end nogensinde før
 • En unik Modern Warfare gaming-PC – Sådan blev komponenterne udvalgt og computeren samlet
 • Ydelsestest i Modern Warfare – En benchmark-test af “Project 141”
 • Vind den eksklusive Modern Warfare gamingcomputer – Sådan konkurrerer du med om en helt unik Modern Warfare-computer.

Ny grafikmotor med fokus på realisme

Hvis vi starter med udgangspunkt i Modern Warfare-spillet, så er 2019-udgaven den fjerde titel i den populære spilserie fra Activision. Dog skal spillet nok snarer ses som en form for reboot af serien frem for en reel efterfølger, idet vi blandt andet får et gensyn med populære figurer som for eksempel kaptajn Price. Som navnet “Modern Warfare” indikerer, så finder kampagnen, i spillet, sin inspiration i nutidens moderne krigsførsel samt bekæmpelsen af terrorisme. For at genstarte serien på bedste vis er der blevet gjort en række større tiltag for at forbedre oplevelsen for alle spillere og ikke mindst for dem, der spiller på en PC.

Screenshot fra multiplayer-delen af Call of Duty: Modern Warfare

Grundpillen i denne relancering af Modern Warfare er den nye grafikmotor, hvor udviklerne hos Infinity Ward har brugt 5 år på at udvikle en motor, med fokus på realisme og virkelighedstro grafik. Dette formår den nye grafikmotor, ved en masse små og store tiltag. En af de vigtigste, og mest iøjnefaldende, er den udbredte anvendelse af fotogrammetri, hvori hundredvis af fotos, samt avancerede algoritmer, gør det muligt at genskabe digitale 3D-modeller af virkelige bygninger, våben, og andre objekter, såsom  affald og russiske kampvogne. Disse billeder bruges også til at replikere, ikke kun objekternes form og størrelse, men også deres unikke materiale samt måden hvorpå de reagerer på lys og afgiver refleksioner. Den nye grafikmotor er skræddersyet til at gengive mere end 5 gange så meget geometri som tidligere titler i spilserien, hvilket gør det muligt at gengive flere og mere avancerede objekter og figurer samtidigt på skærmen.

Vidste du at…
Infinity Ward tog fotogrammetriske billeder af ørkenen i Arizona for at modellere dele af spilverdenen i Modern Warfare. Disse billeder udgjorde mere end 2 terabyte lagringsdata og i samme ombæring udviklede man egne metoder til at komprimere den grafiske data så den kunne blive indlæst på en computer, eller en konsol, der typisk kun er udstyret med en håndfuld gigabyte RAM.

Her kan du læse mere om Modern Warfares nye grafikmotor og hvordan Infinity Ward gjorde brug af fotogrammetri i deres udvikling.

Et andet, meget vigtigt, aspekt ved realistisk og livagtig grafik, er håndteringen af lyseffekter. Infinity Ward bruger, blandt andet, volumetrisk belysning, spektralrendering og også raytracing for at opnå en konsistent og naturtro lyseffekt med bløde skygger og refleksioner. Dermed er det også muligt, at bruge nye fede effekter såsom varmestråler, tåge, støvkorn og en realistisk gengivelse af nattesyn. Ved sidstnævnte vil du på en realistisk måde kunne se i mørket, ved hjælp af det rette udstyr, men dermed også kunne blive blændet, når lyset i bygningen tændes. Det er også værd at nævne, at Infinity Ward har baseret understøttelsen af raytracing på Microsofts DXR API, hvilket betyder at denne funktionalitet i fremtiden vil blive tilgængelig på alle DirectX 12-kompatible grafikkort. Lige nu er raytracing dog kun anvendeligt på computere udstyret med et Geforce RTX-grafikkort.

Brugen af raytracing-teknologien kræver et nøgternt samspil mellem teknologiens potentiale samt den rå regnekraft som den kræver. Her er Activision gået efter at PC-spillere skal være i stand til at opnå 60 FPS, når raytracing er aktiveret, i alle opløsninger op til 4K. Dette er opnået ved en balanceret implementering af raytracing, og ikke mindst ved et tæt samarbejde med Nvidia.

PC-spillere får eksklusive spilindstillinger

Selvom hovedparten af Modern Warfares nye funktioner og grafiske herligheder er tilgængelige for alle spillere, uanset platform, så er der flere unikke muligheder og funktioner for PC-spillere. Det starter med åbenlyse muligheder som f.eks. at skræddersy sine kontrolindstillinger, hvilket følges op af et hav af grafiske indstillingsmuligheder. Bl.a. understøtter PC-udgaven ægte 4K-opløsning og -teksturer, såvel som en ulåst billedfrekvens. Modern Warfare til PC understøtter også brugen af flere skærme samt fuld understøttelse af ultra-wide-opløsninger, op til 32:9-format, hvor man som spiller er sikret en hårdtslående og omsluttende spiloplevelse.

Nyheder indenfor Modern Warfare og PC-funktionalitet

Modern Warfare er den første Call of Duty-titel, der tilbyder fuld understøttelse af crossplay. Det betyder at du som PC-spiller kan spille med og mod de af dine venner, som f.eks. spiller på Playstation 4- eller Xbox One-konsollen. Du vælger selv om du vil spille crossplay eller bare mod spillere på din egen platform. Matchningen sker på baggrund af kontrol-typen således at konsolspillere kan anvende mus og tastatur, og dermed spille med PC-spillere, og PC-spillere kan bruge en controller for at spille med konsolspillere.

Nyt for spilserien er også en frisk singleplayer-kampagne og multiplayer-funktion, hvor du kan spille 2 mod 2 eller 32 mod 32, samt en co-op-funktion kaldet Special Ops, hvori 4 venner kan påtage sig en mission, side om side.

Specifikke PC-funktioner i Modern Warfare

 • Understøttelse af ultra-brede skærmformater (f.eks. 3840 x 1080 og 5120 x 1440)
 • Ubegrænset billedfrekvens (FPS) og opdateringsfrekvens
 • Skræddersyet placering af UI-elementer
 • Dedikerede PC-servere
 • Justerbar Field of View
 • Toggle eller “press and hold” – Du vælger selv, hvordan du vil sigte
 • Våbenegenskaber – Rekyl og genladningstider etc.

Læs mere om PC-udgaven af spillet på Battle.net.

 

“Project 141” – En unik gamingcomputer

Med PC-satsningen lige på trapperne ønskede Activision og Coore igen at bygge en unikt designet gamingcomputer til Modern Warfare. Arbejdet startede i sensommeren, 2019, under navnet “Project 141” (et navn, der udspringer sig af spillets singleplayer-kampagne). Målet var, ikke kun, at skabe en kraftig gamingcomputer, der skulle levere en enestående ydeevne, samt spiloplevelse, i Modern Warfare. Computeren skulle også rent fysisk give en fornemmelse af moderne krigsførsel. PC-modderen, og skaberen af computerens konstruktion og design, Tim “timpelay” Malmborg, forklarer det bedst selv.

Tim “timpelay” Malmborg monterer vandkølingssystemet i Project 141.

– Project 141 er bygget til at repræsentere teknologi, der er klar til et ekstremt miljø. Computeren er skræddersyet med detaljeret camouflage og robuste materialer præcis som du ville forvente af en computer velegnet til moderne krigsførsel. Intet står urørt hen når missionen er at skabe en pålidelig præstationsmaskine til at spille spillet. Det skræddersyede og overdimensionerede vandkølingssystem er bygget med messingtilslutninger og modstandsdygtige matsorte slanger. Computeren har dobbelt D5-pumper, seriemonteret, og et tredobbelt beholdersystem, der kan håndtere, ikke kun, de kraftige grundkomponenter, men også de overclockede frekvenser. For at fuldende temaet finder man et 3D-printet kikkertsigte monteret bag bundkortet.

 

En kraftig maskine med ydelse i topklasse

Under det unikke ydre design, som Tim har skabt, gemmer der sig en kraftig computer bestående af nøje udvalgte hardware-komponenter, der virkelig kan drage nytte af PC-udgavens ulåste billedfrekvens. Som sædvanlig er det processoren, og selvfølgelig grafikkortet, der har afgørende betydning i forhold til den ydelse du kan forvente dig i spil. Modern Warfare-computeren er udstyret med en otte-kernet Intel Core i9-9900K CPU og et ASUS ROG Geforce RTX 2080 Ti Strix-grafikkort. Nvidias Geforce RTX 2080 Ti er ikke blot det hurtigste grafikkort på forbrugermarkedet, det gør det også muligt at aktivere raytracing-effekterne i Modern Warfare. Det sker gennem Nvidias egen RTX-teknologi, som leverer nær 60 FPS i 4K-opløsningen med et RTX 2080 Ti-grafikkort. 

 

Modern Warfare-computeren er bygget med følgende komponenter:

 

Call of Duty Modern Warfare benchmark-test

Den ydelse, der kan leveres, er naturligvis altafgørende for hvor god enhver gamingcomputer er. For at sikre en maksimal PC-spiloplevelse i Modern Warfare besluttede vi os for at benchmark-teste, ikke kun, med raytracing aktiveret, men også på en ultra-wide gamingskærm. Dette giver os de mest realistiske lyseffekter og på samme tid en næsten svimlende, omsluttende spiloplevelse. Det er måske ikke optimalt til e-sportsturneringer, men noget så fedt for dem, der ønsker at få en fornemmelse af fysisk at kaste sig mellem bygninger mens kugler flyver om ørerne på én. 

Benchmark-testen blev foretaget ved den maksimale skærmopløsning på 3840 x 1080 pixels og ved de maksimale grafikindstillinger. Testen blev foretaget i løbet af flere minutters spilletid på flere forskellige baner i team deathmatch og vi samlede til sidst resultaterne sammen for at give et gennemsnitligt resultat for hvordan Project 141 klarer sig, i selv de hedeste multiplayer-kampe. På trods af, at der her er tale om over 4 millioner pixels, der skal gengives, samt aktiveringen af de beregningstunge raytracing-effekter, så leverede Project 141 en imponerende ydelse med lige over 120 FPS og en rigtig flydende oplevelse.

Som forventet, så var der nogle flere FPS at hente ved at slå raytracing-effekterne fra, men forskellen her var overraskende lille. Med 127 FPS, i 3840 x 1080-opløsningen, så er der ingen tvivl om at Project 141 er i stand til at køre Modern Warfare selv i 4K-opløsningen med en rigtig flot billedfrekvens.

Med sit, reelt overdimensionerede, vandkølingssystem var computeren mere eller mindre lydløs, selv under tung belastning, og temperaturerne var på rigtig lave og stabile niveauer. Ikke mindst, takket være systemets dobbelte 420 millimeter radiatorer.

Du har chancen for at vinde “Project 141”

For dig, som hungrer efter en kraftig og fuldstændig unik PC-opgradering, så har du nu chancen for at vinde denne unikke Call of Duty: Modern Warfare gamingcomputer i december. Læs mere om hvordan du deltager i konkurrencen på Activisions konkurrenceside, og gå heller ikke glip af chancen for at se “Project 141” live til DreamHack Winter, d. 28. november. 

Call of Duty: Modern Warfare blev lanceret d. 25. oktober, 2019, på PC, PS4 og Xbox One. Hvis du selv har prøvet Modern Warfare, så er du velkommen til at fortælle os om dine oplevelser i kommentarfeltet. PC-udgaven af spillet kan du finde på Battle.net.

En særlig tak til de virksomheder, der har bidraget til skabelsen af Project 141!

Sponseret indhold – Denne artikel præsenteres af Activision
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.