×
GamingTophistorie

Myndighederne har godkendt Microsofts køb af Activision Blizzard

Microsoft bliver nu verdens tredjestørste spiludvikler. Myndighederne har netop godkendt købet af Activision Blizzard.

Nu er der ikke længere noget, der kan forhindre Microsoft i at opkøbe Activision Blizzard. De engelske konkurrencemyndigheder har netop godkendt købet. Redmond-giganten betaler svimlende 460 milliarder kroner for overtagelsen.

Godkendelsen kommer i kølvandet på, at aftalen er ændret, så cloud-gaming af Activision Blizzards spil sælges fra. De rettigheder overføres til Ubisoft.

“CMA har besluttet at give Microsoft Corporation (Microsoft) samtykke til at erhverve Activision Blizzard, Inc. (Activision) (parterne) med undtagelse af Activisions cloud-streamingrettigheder uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) (Fusionen) på betingelse af, at salget af Activisions cloud-streaming-rettigheder afsluttes inden gennemførelsen af Fusionen,” lyder det i en erklæring fra CMA.

Microsofts næstformand og præsident Brad Smith siger, at virksomheden hilser CMA’s beslutning velkommen.

“Vi har nu krydset den endelige regulatoriske hindring for at lukke dette opkøb, som vi tror vil gavne spillere og spilindustrien verden over,” siger Smith i en besked på X.

Købet gør med ét slag Microsoft til den tredjestørste spiludgiver, målt på omsætning, efter Tencent og Sony. De 460 milliarder er det hidtil højeste beløb, Microsoft nogen sinde har betalt for et andet firma; den tidligere rekord var på knapt 168 milliarder. Det var, hvad de måtte betale for netværket LinkedIn i 2016.

Medarbejderne hos Activision Blizzard er blevet informeret om udviklingen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.