×
Gaming

Call of Duty vender tilbage til der, hvor det hele startede

I weekenden offentliggjorde Activision titlen på det nyeste spil i den populære Call of Duty-serie og bekræftede dermed, hvad der længe havde været et rygte. Serien vender tilbage til rødderne med et spil, der igen foregår under Anden Verdenskrig. På onsdag kommer den officielle lancering og første trailer, så vi også kan finde ud af, hvilken af krigens mange skuepladser, Call of Duty: WWII vil fokusere på.

Co-op med helt ny historie – måske som DLC

Lækket markedsføringsmateriale fra Australien, der blev delt på Reddit, afslører også en udgivelsesdato, der hedder 2. november. I materialet står der ikke noget om selve spillets handling, men der står, at der kommer et co-op-mode, ”der åbner op for en ny og original historie”. Formuleringen kunne tyde på, at co-op ikke er en del af spillet, når det udkommer, men en selvstændig udvidelse – f.eks. som DLC.

Pressemeddelelsen løftede også sløret for udvikleren, der bliver Sledgehammer. Spilstudiet Sledgehammer stod bag forrige udgave af serien: Call of Duty: Advanced Warfare, der høstede rigtig gode anmeldelser og bl.a. havde Kevin Spacey på rollelisten i spillets solohistorie.

Fremtidskrigene skuffede

Oven på sidste års noget skuffende Call of Duty: Infinity Warfare, udviklet af Infinity Ward, er det ikke så underligt, at Activision ønsker at returnere serien til der, hvor det hele startede. Infinity Warfare blev blandt andet kritiseret for at fremtidskampene, hvoraf en del udspillede sig i rummet, var for langt væk fra det, der i sin tid gjorde serien populær. Infinity Warfare solgte heller ikke så mange eksemplarer som forventet.

Call of Duty udkom første gang til pc i 2003. De første mange spil foregik netop i Anden Verdenskrig, hvor spillet blandt andet brillerede ved at lade spilleren blive en del af berømte kampe som Slaget om Leningrad eller Omaha Beach. Først med de kritikerroste Call of Duty 4 med undertitlen Modern Warfare, introducerede serien rent fiktive kampskuepladser og moderne våben – siden 2012’s Black Ops 2 har serien foregået i fremtiden, men med den 14. udgave af spillet, mente mange altså, at det havde taget overhånd.

Tilbage til fortiden

EA og svenske Dice har netop vist med det fremragende Battlefield I, at man ikke behøver moderne våben eller mechs for at gøre skydespil sjove, og Sledgehammer ved, hvad de laver – så der er håb for, at de kan ramme det, som netop Call of Duty gør bedst: En episk krigsfilm med spilleren i hovedrollen og så en multiplayerdel på steroider.

Den officielle hjemmeside, der tæller ned til onsdagens livestream, meddeler ikke noget om platforme, men det lækkede materiale havde Xbox One-branding. Det er næsten garanteret, at spillet udkommer på Xbox One, PlayStation 4 og pc, mens det er tvivlsomt, om der kommer en udgave til Nintendo, som ikke har haft en udgave af spillet siden 2013.

Men det ved vi mere om på onsdag.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.