Pixel
Teknologi

Qualcomm: Apple stjal vores kildekode

Hævder at Apple har hjulpet Qualcomm-konkurrenten Intel ved at give dem forretningshemmeligheder.

Apple og Qualcomm har længe været i disput, men med en ny anklage tager Qualcomm kampen til nye højder. Chipfabrikanten hævder nemlig, at Apple har stjålet deres kildekode og givet den – og andre hemmeligheder – til konkurrenten Intel. Det skriver nyhedstjenesten CNBC.

Apple skulle angiveligt have hjulpet Intel med at indhente Qualcomms forspring, ved at give Intel mulighed for at bruge Qualcomm-teknologi i sine billigere chips.Chips som Apple så har valgt at benytte i stedet for Qualcomms egne. Apple har de sidste ti år benyttet Qualcomms radiochips til trådløs kommunikation, men har i den seneste iPhone XS-serie skiftet Qualcomm ud med Intel.

Chipfabrikanten hævder, at Apple slet ikke ville kunne have skiftet til Intel uden brug af Qualcomms kode.

Anklagen er en tilføjelse til en retssag der startede i november 2017, hvor Qualcomm hev Apple i retten for lemfældig omgang med forretningshemmeligheder. Qualcomm har nægtet at udtale sig konkret om den aktuelle sag, men siger, at den nye anklage ville være kommet selv hvis der ikke havde været en eksisterende retssag:

“Ulovlig brug af Qualcomms værdifulde forretningshemmeligheder, til at hjælpe en konkurrent, gør uoprettelig skade på os og må ikke få lov til at fortsætte”, siger Donald Rosenberg, Qualcomms generalsekretær, til CNBC.

Apple vil heller ikke kommentere sagen, men henvise i stedet til firmaets tidligere udtalelse om sagen fra juni 2017:

“Qualcomms ulovlige forretningspraksis skader Apple og hele branchen. De leverer en enkelt komponent, men har i årevis krævet en procentdel af de samlede omkostninger af vores produkter – i realiteten en beskatning af Apples innovation. Vi tror inderligt på værdien af intellektuel ejendomsret, men vi bør ikke betale dem for teknologiske gennembrud, de intet har at gøre,” skrev Apple dengang.

Qualcomms anklager kommer i hælene på en række rapporter om elendig wifi- og LTE-frbindelse på nogle af de nye iPhone XS-modeller.