×
TeknologiTophistorie

Nu har Snapdragon indhentet Apple M2

Ifølge benchmark-målinger har den nyeste Snapdragon-processor fra Qualcomm og Microsoft endelig indhentet Apples M-processorer.

Lige siden Apple lancerede sine M-processorer til computere, har de leveret regnekraft og lavt strømforbrug i en grad, som konkurrenterne ikke har kunnet matche. Før nu. Den seneste Snapdragon 8cx Gen 4-processor fra Qualcomm har nemlig ikke alene slået M1, den har også indhentet M2.

Det hævder Windows Latest, der baserer deres nyhed på Geekbench-målinger af den nye processor.

I målingerne scorer den nye Snapdragon 9.337 point i multi-core-testen. Det er næsten på niveau med Apple M2 (9.742) og bedre end M1 (8.316). I single-core er det dog fortsat Apples processorer, der ligger forrest.

En af forklaringerne på, at Snapdragon 8cx Gen 4 scorer så højt i multi-core er den simple grund, at den har flere kerner. Apples M1 og M2 har hver otte kerner, mens 8cx Gen 4 har 12 kerner. Men hver kerne yder altså dårligere end Apples M. Derfor har Snapdragon fortsat problemer med at indhente M-processorerne, når der kun testes på én kerne.

Det stiller også spørgsmålstegn ved, om den nye Qualcomm-processer er lige så strømeffektiv som M-processorerne. Flere kerner bruger mere strøm.

Snapdragon 8cx processorerne bruges eksklusivt i Microsoft-enheder, nærmere bestemt Windows 11 på ARM-arkitekturen.

Læs også: Apple Mac Mini (M2 Pro) anmeldelse – Et bæst forklædt som pensionist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.