TeknologiTophistorie

Pusterum til Huawei – må købe Snapdragon-chips

På trods af de amerikanske sanktioner, har Qualcomm fået godkendelse til at levere 4G-chips til Huaweis mobiltelefoner.

Qualcomm har fået godkendelse fra de amerikanske myndigheder til at sælge 4G-chips til Huawei, fortæller Reuters. Qualcomm, der producerer de populære Snapdragon-chipset der driver mange Android-telefoner, fortæller ikke præcis hvilke chips de må sælge til Huawei, men bekræfter overfor Reuters, at det drejer sig om chips til mobiltelefoner.

Tidligere har Intel også fået en undtagelse fra det amerikanske forbud mod handel med Huawei – og også Samsung har søgt om lov til at handle med kineserne. Det er dog endnu uvist, om de får lov.

Pusterummet kommer lige som Huawei har luftet planer om at frasælge sit populære Honor-brand til et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og myndighederne i Huaweis hjemby Shenzhen.

Tilbage i august advarede Huawei om, at de var ved at løbe tør for chips på grund af de amerikanske sanktioner. CEO Richard Yu sagde dengang, at vi i år vil se den sidste generation af selskabets egne Kirin-chipset.

Ifølge Reuters gælder Qualcomms undtagelse udelukkende 4G-chips og ikke 5G.

Chips er dog ikke den kinesiske gigants største udfordring; det er forbuddet mod at bruge Google Mobile Services. Noget, der gør nye telefoner fra kineserne stort set usælgelige i Vesten. I Kina derimod, har selskabet fortsat en kolossal markedsandel. I juli formåede selskabet at blive verdens største smartphone-leverandør. En titel, de dog måtte levere tilbage til Samsung i sidste måned.

Nu bliver det interessant at se, om der dukker Snapdragon-baserede telefoner fra Huawei op i de kommende måneder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.