×
Gaming

Raids og coop rammer Pokémon Go i dag

Den største Pokémon-opdatering er på trapperne og udrulningen starter i dag (i hvert tilfælde i USA). Opdateringen byder på nye måder at spille, nye genstande og vigtigst af alt, så laver den helt om på, hvordan gyms fungerer.

Forhåbentlig slut med kedelige Gyms

Det er ikke nogen kontroversiel mening at sige, at det kedeligste omkring Pokémon Go er de såkaldte gym battles. Kampe om gymes, hvor en stak Pokémons i én farve beskytter mod dine anmgribere, indtil du klik for klik for dem fjernet, eller løber tør for Pokémons, healing, tid eller tålmodighed – hvad der nu sker først.

Udover at være kedeligt, så er det en mekanisme, der forfordeler Pokémon-trænere i lavt level og giver dem med megastærke Pokémons alle forudsætninger for blot at sætte sig på gyms og blive siddende. Men det vil Niantic gøre noget ved.

Masser af nye mekanismer

Selve måden, man kæmper på, bliver desværre ikke ændret til noget mere involverende, men nye mekanismer gør, at folk, der hidtil har ignoreret gyms, nu får et incitament til at besøge dem. Og at trænere på et lavt level nu også kan gøre en forskel.

Gyms virker nu som Pokéstops

Først og fremmest får alle gyms nu en fotospinner, så der altid er grund til at besøge gyms, fordi man får forskellige genstande ligesom ved Pokéstops. Derudover, så kan man nu give slik til de Pokémons, der er i gym’et, hvis man tilhører samme hold, ligesom der nu kan bo seks Pokémons mod tidligere tre.

Nye måder at overtage Gyms på

Måden man overtager gyms er også ændret, så i stedet for at angribe fra den svageste til den stærkeste af forsvarerne, så angriber man dem nu i den rækkefølge, de kom ind i Gym’et – det skulle gøre kampe om gyms mere relevante også for spillere, der ikke har de vilde Pokémons endnu.

Nu kommer der raids og raid-bosser

Den største ændring bliver dog raids, som vi kender dem fra spil som World of Warcraft. Hver Gym vil få en timer, der tæller ned. Når den når nul, dukker der en ekstra stærk Pokémon op, som man så kan kæmpe mod alene eller i hold. Kæmper man i hold, så er der både private og offentlige lobbyer, så man ikke behøver slås sammen med fremmede, hvis man ikke ønsker det – når man slås som hold, så kan man se de andres navne og udvalgte Pokémons på skærmen, selvom selve måden man slås på, forbliver den samme.

Vind og få sjældne og stærke Pokémons

Vinder man et raid, så får man genstande – deriblandt nogle helt nye, som stadig er hemmelige – en slags medalje samt muligheden for at fange den sjældne og stærke Pokémon, man har besejret. Hver spiller får adgang til ét raid om dagen – men man kan selvfølgelig betale sig til flere.

Et pust af liv

Om det er nok til at give Pokémon nyt liv, eller om det får folk, der var brændt ud, til at vende tilbage, vil tiden vise. Men som en af de meget casual Pokémon-spillere, der længe har ignoreret Gyms, fordi de ikke var besværet værd, har det da givet mig lyst til at give dem en chance mere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.