Pokémon Go

Raids og coop er på vej til Pokémon Go

Vi er stadig på rygte- og grave dybt i koden-stadiet, men meget tyder på, at Pokémon Go snart får mulighed for rigtigt coop-spil – altså dybere end bare at stå ved siden af vennerne, mens man angriber det samme Gym – raid-mekanismer og generelt forbedrede Gyms.

Pokémon Go vil have os ud i solen

Pokémon Go har netop rundet 65 millioner aktive brugere, så selv om populariteten ikke når samme højder, som da det kom ud, så er der altså stadig mange der spiller. Men der er også mange, der på trods af tilføjelsen af 2. generations Pokémons ikke helt kan finde motivationen. Spillet har ikke ændret sig væsentligt siden udgivelsen, og når man først er oppe i de højere levels, så går det hele meget, meget langsomt.

Men i en nylig blogpost skrev Niantic: “Med foråret på vej på den Nordlige halvkugle, kan spillere se frem til helt nyt samarbejde og social gameplay i Pokémon Go, der vil give trænere ny og spændende grunde til igen at komme ud i solen.” Og forummet Silph Road, hvor de virkelig hardcore Pokémon-fans hænger ud, har analyseret den bagvedliggende kode I spillet og har fundet spor af, hvad vi måske kan vente os.

Graver dybt i spillets kode

Silph Road har fundet henvisninger til ”nearby raids” og opdaterede Gym-funktioner. De dataminede oplysninger antyder, at spillet vil fortælle spillere i nærheden om raids på gyms og andet, der tyder på flere funktioner, der skal få spillere til at gøre ting sammen. Det er ingen hemmelighed, at Niantic aldrig har været helt tilfredse med den måde Gyms fungerer i spillet, så derfor er fokus på at opdatere dem ikke overraskende. Til det tyske Wired har Niantic sagt, at deres fokus var på at fikse Gyms. Og til Game Developer’s Conference tidligere i år sagde spillets chefudvikler Tatsuo Nomura til Polygon:
”Vi er et MMO, og vi forventer at folk spiller det sammen.”

Om Hans Lauring

Hans Lauring
Uddannet journalist og har i mere end 10 år fungeret som bl.a. test- og nyhedsredaktør på Komputer for alle. Har desuden skrevet for bl.a. Politiken, Nyhedsavisen, Illustreret Videnskab, IT & Telestyrelsen og Ekstra Bladet.

Se også

Beyond Good & Evil 2

Fortsættelsen til Beyond Good and Evil ser fantastisk ud

Ubisofts kultklassiker Beyond Good & Evil får endelig sin længe ventede efterfølger – alt ser …