×
TeknologiTophistorie

Rejsekort som app klar til de første rejsende

Den længe ventede Rejsekort app ligger nu klar i App Store. Men det er kun de første 20.000 brugere, der kan få adgang til den.

Vi nærmer os at den længe ventede Rejsekort app er klar til danskerne. I dag er app’en blevet tilgængelig i App Store. Men det var kun de første 20.000 rejsende, der havde mulighed for at registrere sig – og de pladser er forlængst taget.

Er man ikke blandt de første, der fik muligheden for at tage app’en i brug, kan man skrive sig op og få besked, når Rejsekort & Rejseplan A/S åbner for flere brugere. Begrænsningen i antallet af brugere bliver ophævet i løbet af 2024.

Lige nu kan du checke ind, hvis du har en iPhone, er over 18 år og har MobilePay – om kort tid kan Android-brugere også downloade appen. Senere på året vil alderspensionister kunne få gavn af appen. De kommende år vil der blive tilføjet mange flere funktioner til appen. I 2025 vil også børn og rejsende, der er visiteret til rabat, kunne checke ind med Rejsekort som app, ligesom det bliver muligt at checke medrejsende, hunde og cykler ind.

– Vi har glædet os meget til at lancere første version af Rejsekort som app. Det er en stor milepæl, og vi glæder os til at videreudvikle app’en over de kommende år, siger Kasper A. Schmidt, adm. direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S.

Glemte checkud er fortid

En af de funktioner, app’en byder på, er muligheden for at aktivere ‘Smart check-ud’. Så vil app’en automatisk registere når din rejse slutter og checke dig ud. Derudover bliver rejsende der har glemt check ud, automatisk checket ud hver nat kl. 04.00, hvis de er checket ind inden kl. 22.00.

Rejsekort app kan hentes til iPhone via dette link.

Sådan virker den første version af Rejsekort app

 • I denne version kan du rejse med app’en, hvis du er over 18 år og kan betale med MobilePay.
 • Check ind og ud sker med et swipe i appen og ikke på de blå Rejsekortstandere.
 • Appen registrerer automatisk, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane.
 • Afregning for dine rejser sker en gang i døgnet via MobilePay.
 • Du kan rejse som med det nuværende Rejsekort, dvs. hele Danmark samt Øresundstog til Malmö C, Hyllie og Triangeln og buslinje 110 Sønderborg-Flensborg, dog undtagen Bornholm.
 • Hvis du glemmer at checke ud, kan appen minde dig om det og endda checke ud for dig, hvis du slår funktionen Smart check ud til. Derudover bliver rejsende der har glemt check ud, automatisk checket ud hver nat kl. 04.00, hvis de er checket ind inden kl. 22.00.

Rabat på rejser

 • Der optjenes fortsat rabat i app’en.
 • Der er tidsrabat ved rejser indenfor et regionalt takstområde, og rejsen begynder uden for myldretiden. Det vil sige:
  • hverdage kl. 11-13 og kl. 18-07 samt
  • lørdag, søndag og helligdage.
 • Trafikvirksomhederne giver 40 % rabat på rejser i Jylland og på Fyn ved brug af Rejsekort som app. Man får rabat i den kalendermåned, hvor man tager appen i brug samt den efterfølgende kalendermåned. Efter de to første kalendermåneder vil rabattrinnet være afhængigt af, hvor meget man har rejst og optjent i Rejsekort som app.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.