×
Elbiler

Renault K-ZE – den elektriske mikrobil præsenteret i Paris

Med en rækkevidde på 250 kilometer på en opladning er Renault K-ZE en decideret bybil.

Renault har benyttet førstedagen på messen Paris Motor Show til at præsentere Renault K-ZE; en elektrisk bil i mikroklassen, produceret i samarbejde med kinesiske Dongfeng. “Sød” er nok det ord, der bedst beskriver bilen, der ligner en crossover-udgave af Renault Zoe.

Renault har været meget nærige med detaljer om K-ZE, men den er afgjort tænkt som en decideret bybil. Med en rækkevidde på bare 250 kilometer på en opladning, målet efter den nye NECD-standard. Firmaet siger at K-ZE kan oplades til 80 procents kapacitet på 50 minutter via hurtiglader eller på omkring fire timer, hvis den er sluttet til en almindelig oplader.

Renault K-ZE
Renault K-ZE kan oplades til 80 procent på 50 minutter via hurtiglader.

Der er ingen informationer om prisen på K-ZE, men med den begrænsede rækkevidde burde bilen være i den billigere ende. Renault CEO Carlos Ghosn fortalte under præsentationen, at bilen skal have “de bedste selvkørende funktioner i klassen”, men uden at komme nærmere ind på, hvad det så er.

I første omgang er det meningen, at K-ZE skal lanceres på det kinesiske marked – Renault forventer at have solgt 550.000 eksemplarer i Kina ved udgangen af 2022 – men senere skal bilen også køres ud på andre markeder. Om det indbefatter EU og Danmark vides ikke.

Renault benyttede også messen i Paris til at annoncere andre elektriske nyheder, nemlig en hybridversion af den populære Clio, samt plug-in hybridudgaver af Captur og Megane.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.