Pixel
Transport

Renault K-ZE – den elektriske mikrobil præsenteret i Paris

Med en rækkevidde på 250 kilometer på en opladning er Renault K-ZE en decideret bybil.

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

[dropcap]R[/dropcap]enault har benyttet førstedagen på messen Paris Motor Show til at præsentere Renault K-ZE; en elektrisk bil i mikroklassen, produceret i samarbejde med kinesiske Dongfeng. “Sød” er nok det ord, der bedst beskriver bilen, der ligner en crossover-udgave af Renault Zoe.

Renault har været meget nærige med detaljer om K-ZE, men den er afgjort tænkt som en decideret bybil. Med en rækkevidde på bare 250 kilometer på en opladning, målet efter den nye NECD-standard. Firmaet siger at K-ZE kan oplades til 80 procents kapacitet på 50 minutter via hurtiglader eller på omkring fire timer, hvis den er sluttet til en almindelig oplader.

Renault K-ZE
Renault K-ZE kan oplades til 80 procent på 50 minutter via hurtiglader.

Der er ingen informationer om prisen på K-ZE, men med den begrænsede rækkevidde burde bilen være i den billigere ende. Renault CEO Carlos Ghosn fortalte under præsentationen, at bilen skal have “de bedste selvkørende funktioner i klassen”, men uden at komme nærmere ind på, hvad det så er.

I første omgang er det meningen, at K-ZE skal lanceres på det kinesiske marked – Renault forventer at have solgt 550.000 eksemplarer i Kina ved udgangen af 2022 – men senere skal bilen også køres ud på andre markeder. Om det indbefatter EU og Danmark vides ikke.

Renault benyttede også messen i Paris til at annoncere andre elektriske nyheder, nemlig en hybridversion af den populære Clio, samt plug-in hybridudgaver af Captur og Megane.