Pixel
Teknologi

Rumkapselkaffe på Den Internationale Rumstation

Bare fordi man er i kredsløb 386 kilometer over Jordens overflade, behøver man ikke undvære ægte italiensk espresso.

Det er – naturligvis – den italienske astronaut Paolo Nespoli, der har sørget for at få en espressomaskine med sig op i Den Internationale Rumstation. Han har dog opgraderet den traditionelle espressomaskine med den specialdesignet kaffemaskine ISSpresso, som er et samarbejde mellem den italienske kaffevirksomhed Lavazza, det italienske ingeniørvirksomhed Argotec og det Italienske Rumagentur ASI.

Espresso i pose

Kaffemaskinen tager højde for de særlige forhold i rummet, så man kan brygge den perfekte espresso. Kaffen kommer fra den samme Lavazza-kaffekapsel, som også kan fås på Jorden – Espressokopperne er dog skiftet ud med specialdesignede poser med sugerør, så kaffen ikke flyver vægtløst videre i rummet.

Lavazza er blandt Italiens mest populære kaffe og var faktisk den første italienske virksomhed, der kunne tilbyde espresso-kapselløsninger, der siden er blevet udødeliggjort af bl.a. Nespresso.

Danskerne brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året, hvilket gør dem til en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. I gennemsnit drikker en dansker cirka fire kopper kaffe om dagen.

Espresso

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.