×
Gadgets

Sådan bliver iOS 9

Apple er lige på trapperne med deres nye operativsystem til deres telefoner og tablets. Og selv om der ikke er meget revolutionerende i det nye system, så er der dog et par ret vigtige nyheder. Her er de vigtigste:

1. Rootles

Hvis du er jailbreaker og gerne vil låse din telefon op, så du kan ændre detaljeret på udseendet af styresystemet og installere programmer på telefonen, Apple ellers ikke synes du skal installere, så er der rigtigt dårligt nyt i iOS 9. Apple har nemlig ændret i det grundlæggende system, så ingen længere kan komme til at rode med de vigtigste filer, og det vil derfor blive næsten umuligt at jailbreake sin telefon. Det betyder til gengæld også, at systemet for almindelige brugere bliver væsentlig mere sikkert, og Malware vil også få store problemer med at skabe ravage.

2. Ny system skrifttype

Det eneste design element der får en overhaling er faktisk den grundlæggende skrifttype til den samme som er brugt på Apple Watch, kaldet San Fransisco.

3. Home Kit applikation

Ligesom Healtkit har samlet forskellige info fra sundhedsapps, vil en ny Home Kit applikation samle informationer og funktioner fra forskellige home automation apps – eksempelvis fra Philips Hue eller intelligente termostater, låse og så videre. På den måde får brugeren en ny måde at få styr på hjemmets elektronik via iOS 9.

4. Opdelt skærm på iPad

På iPad får brugeren nu mulighed for at se to apps på skærmen på samme tid. Det vil eksempelvis betyde, at man vil kunne kopiere forskellige elementer fra eksempelvis mail til Word uden at skulle hoppe frem og tilbage imellem de to apps.

5. Apple Maps får offentlig transport

I Google Maps har det længe været muligt at få rejseoplysninger om offentlig transport, men det har ikke været muligt i Apples eget Maps. Det kommer altså nu endelig med den nyeste version af iOS.

6. Sikker Wifi

En ny funktion kaldet “Trusted Wifi” kan også finde vej til iOS 9. Ideen er, at når man er på et wifi netværk man ofte er på – eksempelvis derhjemme – bliver sikkerhedsforanstaltningerne skåret drastisk ned, hvilket vil medføre hastighedsforbedringer. Modsat vil et ukendt wifi netværk betyde stærkere kryptering og mere sikkerhed.

7. iCloud Drive dukker op flere steder

Indtil nu har Apple brugt IMAP baseret synkronisering med deres Kalender, påmindelser og Noter apps. I forbindelse med opgraderingen til iOS 9 vil brugerne få mulighed for at ændre dette til i stedet at bruge iCloud som synkronisering. Det skulle betyde større sikkerhed og højere hastighed ved synkronisering.

 

iOS 9 forventes at blive lanceret i forbindelse med Apples udvikler konference WWDC i starten af juni.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.