×
Gadgets

Apple iOS 9 – hvad vi kan forvente

I næste uge løftes sløret for iOS 9, den næste udgave af Apples styresystem til iPhone og iPad. Det er en tradition på linje med juleaften, at Apple fortæller om alle de kommende funktioner i iOS på deres World Wide Developers Conference. Funktioner som kommer med i den næste udgave af iOS, der typisk lanceres til september eller oktober – i dette tilfælde iOS 9. Herunder har vi samlet en del af rygterne …

Beats streaming-tjeneste
Der er en lille chance for at Apple endelig viser os sin nye Spotify-konkurrent, der er bygget oven på tjenesten Beats Music. Til gengæld skal vi nok ikke regne med at tjenesten bliver lanceret førend iOS 9 kommer på gaden – og vi danskere må sandsynligvis vente endnu længere på grund af rettigheder med musikerne. Tjenesten forventes at komme til at koste 10 dollars om måneden (cirka 70 kroner).

Bedre ydelse
Som vi har skrevet tidligere, så vil der ikke ske de store visuelle ændringer på iOS 9. Til gengæld optimeres styresystemet under køleren, så det kører hurtigere og mere flydende – også på ældre iPhone-modeller. Det vil være ret forrygende, for “traditionen” er, at nye versioner af iOS ofte er rædsomt langsomme på tidligere modeller.

Force Touch
Force Touch er navnet på Apples nye teknologi, der simulerer forskellige tryk-niveauer på en trackpad og/eller skærm. Teknologien er allerede implementeret i Apple Watch, den nye MacBook og de seneste MacBook Pro-modeller, og det vil kun være naturligt at den også bruges i iOS 9 og den kommende iPhone 6S.

Læs også: vores anmeldelse af MacBook

Apple Kort
Den engang så katastrofale Apple Kort-app bliver angiveligt forbedret med vejvisning via offentlig transport; busser, tog og metro. Det er en funktion som både Android og Windows Phone har haft længe. Til gengæld siger rygterne også, at Apple i vanlig stil vil koncentrere sig om de store byer i første omgang – så det er temmelig usikkert om det vil virke i Danmark.

Der er også snak om en ny Augmented Reality-mode ved navn Browse Around Me, hvor brugeren kan pege sin iPhone mod et sted og få serveret informationer hen over skærmen.

Split-skærm
Med iOS 9 bliver det måske muligt at afvikle to apps side om side på iPad’en og iPhone 6 Plus – altså de iOS-enheder, der har størst skærm. Igen er der tale om en funktion, der har været i Android i længere tid; blandt andet i Samsung Galaxy S6 og LG G4.

Om der er hold i rygterne bliver vi meget klogere på mandag den 8 juni, hvor World Wide Developers Conference skydes i gang med en keynote.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.