×
Gadgets

Sådan får du iOS 9 på din iPhone i dag

Apple har netop udsendt en såkaldt ”public beta” af den kommende iOS 9 opdatering til iPhone, og det betyder, at du kan installere den allerede i dag. Hvis du vil. Og tør. Det er første gang at Apple gør beta-udgaver af sit mobile styresystem tilgængelig for almindelige brugere – hidtil er det kun udviklere, der har fået lov til at smug-lege med de nye funktioner.

Den endelige version af iOS 9 forventes først at ankomme sammen med iPhone 6s i september eller oktober.

Det er forholdsvis simpelt at komme i gang. Først og fremmest skal du klikke dig ind på beta.apple.com, hvor du skal registrere dig som beta-tester. Herefter kan du frit hente iOS til iPhone og iPad eller den nye Mac OS X El Capitan til din Mac-computer. Alt efter hvilken iPhone- og iPad-model, du ejer, fylder opdateringen mellem 250 megabyte og 1,4 gigabyte. El Capitan, derimod, er en kleppert på hele 6 gigabyte.

Du skal dog være opmærksom på, at det er en ufærdig beta-udgave, der kan have fejl. Du skal især være påpasselig, hvis det er en ældre iPhone-model, du vil installere betaen på. På baggrund af tidligere erfaringer kan vi dog godt love, at risikoen er minimal – og eventuelle fejl vil typisk blive rettet af Apple forholdsvist hurtigt. Nu er du advaret.

Hvad er det så, du kan se frem til? Her er et par højdepunkter:

• Apple har snittet en helt ny nyheds-app, der samler personlige nyheder til dig, baseret på dine interesser.

• En ny og langt mere fleksibel Noter-app, der kan rumme både tegninger, doodles, tekst, billeder, kort, links og meget mere. Du kan nu også tilføje indhold til Noter fra andre apps – eksempelvis Safari.

• Ægte multitasking. Android har længe haft ægte multitasking, hvor flere apps kunne afvikles samtidigt, men det kommer først til iOS nu. Nu kan du arbejde i tekstbehandling, samtidig med at der kører Youtube-video på et lille skærmbillede ved siden af.

• Bedre batterilevetid. Apple påstår at de har trimmet styresystemet, så du får en times bedre batterilevetid på en opladning.

Læs en mere uddybende gennemgang af alle de nye funktioner i iOS 9 her: De bedste nye funktioner i iOS 9.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.