×
HBO Max

Sådan lavede de dagens vilde Game of Thrones-afsnit

Dagens afsnit af Game of Thrones slog flere rekorder, og mon ikke, det også bliver et af de mest sete og oftest gensete – jeg har i hvert tilfælde allerede set det to gange – og det bliver ikke mindre imponerende af at se, hvordan de gjorde.

[Advarsel: Denne artikel indeholder spoilere fra afsnit fire af Game of Thrones sæson syv]

Sæsonens bedste afsnit

Dagens afsnit var et af seriens bedste med vigtige møder, callbacks til tidligere episoder og så det hidtil mest imponerende slag i en serie, der bliver ved med at overgå sig selv.

De sidste 10 minutter af dagens afsnit var et intens velkoreograferet slag, hvor vi for første gang så både Daenerys’ Dothraki-krigere og den nu fuldvoksne drage Drogon vise, hvad de virkelig kunne.

Overvejelser og udfordringer

I videoen her får vi et blik bag kulisserne og ser de mange involverede i scenen fortælle om deres overvejelser og udfordringer. Afsnittes instruktør Matt Shakman fortæller om det væsentlige i at fokusere på en karakter, som seerne kan følge, selv om flere af Game of Thrones’ hovedpersoner er involverede i scenen.

Flere af de karakterer, vi holder med, befinder sig på hver sin side af slaget, og vi blandt andet Tyrion, der med konflikt og rædsel malet i ansigtet betragter den bror, han stadig elsker, i et selvmorderisk angreb mod kvinden, han har svoret troskab.

Nikolaj Coster-Waldau som scenens midtpunkt

Scenen vælger at fokusere Jamie Lannister, som vi ser lamslået betragte, hvordan en hel hær bliver udslettet af et våben, de ikke har en chance imod. Jamie bliver spillet af danske Nikolaj Coster-Waldau, der formår at vise os gruen og fortvivlelsen, selv om han i mange scener ikke siger et eneste ord. Specielt en scene, hvor han med et smertefuldt blik kigger rundt på ødelæggelserne mens en gruppe mænd forvandles til aske og blæser væk, står stærkt.

Som en af seriens showrunnere D.B. Weiss siger det:
”Det er som en tidsrejsefilm. Hvad hvis nogen havde en F-16, som de tog med til et middelalderslag?”

Første gang på tv

Scenen involverede ekstensive effekter, både digitale og praktiske, 27 brændende hestevogne og som en rekord på tv en scene, hvor der er ild i 20 stuntmænd på samme tid – noget der stiller ekstra store krav til sikkerheden.

Vi har lavet en liste, hvor vi har forsøgt at rangliste alle Marvelfilm – skulle vi gøre det samme for film med drager, så ville dette Game of Thrones-afsnit sætte sig øverst på sejrsskamlen (og brænde de andre af). Eller som en ven skrev på de sociale medier: “Denne ene scene er bedre til at drage end samfulde 102 minutter af ‘Reign of Fire’, der ellers kun handler om drager.” Vi er enige.

I den 14-minutter lange video, forklarer bl.a. forfattere, producerer pyroteknikeren, cinematografen, effekt-koordinatoren og hestetræneren, hvordan de skabte 10 spektakulære minutter.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.