×
TeknologiTophistorie

Samsung-arving sendt i fængsel igen

Samsung-topchef er sendt i fængsel i halvandet år for bestikkelse i forbindelse med hans overtagelse af den sydkoreanske gigant.

Lee Jae-yong, der er kendt som Jay Y. Lee i Vesten og er de facto leder af Samung, er blevet sendt tilbage i fængsel, hvor han skal opholde sig i halvandet år efter en bestikkelsesdom. Det skriver Bloomberg.

Lee er søn af det kontroversielle Samsung-bestyrelsesmedlem Lee Kun-hee, der døde i oktober sidste år. Han blev første gang fængslet i 2017 efter at være blevet dømt for bestikkelse. En sag, der også kostede den tidligere sydkoreanske præsident, Park Geun-hye, jobbet. Han afsoner i øjeblikket en 20 år lang fængselsdom – ligeledes for bestikkelse.

Bestikkelsessagen har rystet Sydkorea i årevis. Lee blev dømt for at forære heste og pengegaver til en ven af den tidligere præsident, for at sikre sin position som arving til Samsung. Han afsonede et år af dommen, men blev løsladt i 2018.

– Dette er chokerende nyheder for Samsung, men selskabet bør afslutte sagen og komme videre. Da Lee allerede har tilbragt et år i fængsel, vil der altså være halvandet års ledesesvakuum, siger Chae Yi-bai, en tidligere sydkoreansk lovgiver, til Bloomberg.

Lee Jae-yong gav i maj måned sidste år en offentlig undskyldning for sin rolle i bestikkelesagerne. Her lovede han samtidig, at han ikke vil overgive kontrollen med Samsung til sine egne børn.

Lee Jae-yong er 52 år og er barnebarn af Samsung-grundlæggeren Lee Byung-chul. Læs også vores store feature-artikel: Samsung – fra tørrede fisk til elektronik.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.