×
Gadgets

Samsung Galaxy S7 får irisscanner

Samsungs kommende flagskib, Galaxy S7, kan genkende dig. Eller rettere; dit øje. De seneste rygter melder nemlig, at Samsung vil udstyre mobilen med en irisscanner. Lige som fingeraftryk er menneskers iris helt unikke. Desuden vil der blive hele fire modeller at vælge mellem. Vi har samlet de seneste rygter om mobilen, der forventes at blive lanceret i løbet af februar.

To størrelser – fire modeller
Samsung vil fra starten lancere fire forskellige Galaxy S7-modeller med to forskellige skærmstørrelser. De to mindste, Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, vil begge få 5,2 tommer skærm. Men de to større modeller, Galaxy S7 Plus og Galaxy S7 Edge Plus vil få enten 5,5 tommer eller 6 tommer skærme. Her er rygterne uenige. Rygterne stammer blandt andet fra Evan Blass, der har fundet en hjemmeside med en oversigt over modellerne:


https://twitter.com/evleaks/status/675307749346041856

3D Touch
En af nyhederne i iPhone 6s er 3D Touch, hvor skærmen reagerer forskellige alt efter hvor hårdt man trykker på den. Kinesiske Huawei hævder at de allerede har puttet den samme teknologi i en udgave af sin Mate S og mon ikke Samsung følger efter? Det mener i hvert fald Wall Street Journal.

Irisscanner
Som nævnt vil Galaxy S7-modellerne få irisscanner. Det vides ikke om det skal afløse fingeraftryksscanneren i Hjem-knappen eller om den skal fungere sideløbende med den. Microsoft har allerede valgt irisscanner i sine nye Lumia 950 og Lumia 950 XL modeller, så skidtet virker.

USB-C
Den nye USB-standard bliver stor i år. Nexus-modellerne har allerede USB-C stik og det samme har Microsofts seneste Lumia-modeller. Fordelene er mange; stikket kan ikke vendes forkert, den er hurtigere til at overføre data og så kan den multitaske. For eksempel kan både lade telefonen op, overføre data og sende skærmbilleder via HDMI, VGA og DisplayPort – alt sammen på samme tid.

Bedre kamera
Galaxy S6 og S6 Edge er udrustet med det bedste mobilkamera på markedet. Alligevel vil Samsung forsøge at overgå sig selv. For et par måneder siden søgte Samsung patent på en kamerateknologi kaldet “Brightcell”, der lover bl.a. bedre billeder uden støj i mørke omgivelser. Det forventes også at sensoren pumpes op fra 16 til 20 megapixel.

microSD vender tilbage
Der var ramaskrig, da Samsung fjernede microSD-porten fra Galaxy S6. Men ifølge HDBlog.it vender den tilbage i Galaxy S7, så det igen bliver muligt at udvide lagerpladsen i mobilen.

Hurtigere processorer
Naturligvis. Samsung fravalgte angiveligt Snapdragon 810 til Galaxy S6 på grund af varmeproblemer med processoren. I stedet havde S6’erne en Exynos 7 Octa processor. Men ifølge Reuters vender Samsung tilbage til Quallcomm, der er ved at være klar med opfølgeren Snapdragon 820. I hvert fald i USA. I Europa forventes det, at Samsung udruster mobilerne med Samsung egen Exynos 8890-processor.

Batteriet …
Nogle rygter hævder, at Galaxy S7-modellerne vil være udstyret med et 3.500 mAh-batteri. Det er væsentligt større end den 2.550 mAh-variant, der kunne findes i S6’eren. Men rygtet er måske ikke helt validt; tendensen er, at mobilerne bliver tyndere og tyndere, så Samsung vil måske vægte størrelse over batterilevetid. Det gjorde de med S6’eren, der havde mindre batteri end forgængeren S5. Det forventes, at Samsung beholder den stationære batteriløsning.

Lanceringsdato
China Mobile kom ved et uheld til at lække informationer om Galaxy S7-udsendelsen, der angiveligt skal finde sted allerede i løbet af februar. S6-modellerne blev til sammenligning sendt på gaden i april måned sidste år, så de får altså kun 10 måneder på markedet. Det tror vi faktisk ikke på. Vi tror at S7 bliver lanceret i slutningen af februar, under Mobile World Congress, og kommer på markedet senere – måske marts eller april.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.