GadgetsTophistorie

Samsung Galaxy Watch 4 – her er alt, vi ved

På onsdag præsentes Samsung Galaxy Watch 4. Her er alt, hvad vi ved om de to nye modeller, der lander.

Samsung har trommet sammen til Unpacked-event onsdag den 11. august og en af de ting, vi forventer at blive præsenteret for, er Samsung Galaxy Watch 4. Et smartwatch, der byder på store forandringer. Ikke alene dropper Samsung ’Active’-navnet, det bliver også det første Galaxy-ur der sendes på gaden uden Tizen-styresystemet. 

I stedet får uret Googles WearOS med en brugerflade, som Samsung har udviklet sammen med Google. Men hvad kan vi ellers forvente at se? Det giver vi et bud på her.

Design i to varianter

Rygterne hævder, at der kommer to varianter. Samsung Galaxy Watch 4 bliver en sporty udgave, der skal afløse Galaxy Watch Active 2, mens Galaxy Watch 4 Classic bliver afløseren for Galaxy Watch 3.

Der er masser af lækkede billeder, der viser forskellene mellem de to. Active-afløseren får et strømlinet og meget simpelt design uden roterende ring omkring skærmen. Ifølge rygterne kommer Watch 4 i to størrelser; 42 mm med 1,19 tommer AMOLED-skærm og 44 mm med 1,36 tommer AMOLED-skærm.

Samsung Galaxy Watch 4.
Samsung Galaxy Watch 4.

Classic-udgaven lader derimod til at beholde den roterende ring, der bruges til at manøvrere rundt i styresystemet. Den har et mere bastant design, der minder mere om et “rigtigt” ur og vil kunne fås i tre størrelser, nemlig 42, 44 og 46 mm. I modsætning til Watch 4, der vil kunne fås i flere farver med matchende remme, kommer Classic kun i sølv eller sort.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Gaaxy Watch 4 Classic.

Under skærmen …

Der er ikke sluppet meget ud om urenes tekniske bestykning. Et sejlivet rygte hævder dog, at begge varianter af Galaxy Watch 4 vil være udrustet med mindre og mere kraftfulde processorer, der er lavet med 5nm metoden. Der går også rygter om, at urene vil have hele 1,5 gigabyte RAM, hvilket kunne tyde på at de bliver pænt hurtige at komme rundt i.

Andre rygter tyder på mere intern lagerplads – op til 16 gigabyte. Til gengæld bliver batteriet ikke større. Man kan dog håbe, at det nye styresystem vil være mere blid ved batteriet. Det rygtes også, at urene kan oplades trådløst med op til 5W.

Funktioner

Måling af blodsukker lader til at blive det næste store hit, efter at pulsmåling og iltmætning i blodet er blevet standard. Om den funktion bliver en del af Galaxy Watch 4, er meget usikkert. Det ville være en sejr for ikke alene Samsung, der så kunne slå Apple Watch Series 6 på den front, men også for sukkersygepatienter.

Urene vil til gengæld med sikkerhed have både wifi, Bluetooth, NFC og GPS, såvel som EKG og måling af ilt i blodet. De sidstnævnte var også ombord på Galaxy Watch 3, men ikke for alle brugere (forskelle i lande). 

Derudover er urene naturligvis proppet med trænings-tracking, såvel som Bixby – Samsungs digitale assistent. Rygterne siger desuden, at urene får mulighed for at måle mængden af brugerens fedt og muskelmasse.

Nyt styresystem

Som nævnt har Samsung droppet Tizen og bekendt sig til WearOS i stedet. Dog er brugerfladen udviklet i samarbejde med Google, så Samsung har ikke overgivet sig helt. Ideen bag skiftet er at skabe en mere strømlinet brugeroplevelse på tværs af Samsungs mobiltelefoner og smartwatches. Eksempelvis vil kompatible apps automatisk bliver overført til uret fra telefonen. Det samme vil diverse indstillinger. Noget, der har virket ret godt for Apple Watch.

Skiftet giver også mulighed for at få flere apps på uret. Udvalget til Tizen var begrænset, men med WearOS kan vi eksempelvis få Google Map på uret. I hvert fald antyder billeder, at Samsung Galaxy Watch 4’erne vil være udrustet med Google Play Store.

Nu begynder Galaxy Watch at ligne en seriøs udfordrer til Apple Watch-serien. 

Hvor og hvornår?

Samsung Galaxy Watch 4 serien bliver med garanti præsenteret under onsdagens Unpacked-event. Samsung har tidligere bekræftet, at urene ville blive lanceret i løbet af sommeren. 

Forvent at urene vil kunne forudbestilles inden for få døgn efter præsentationen – og sandsynligvis være i hænderne på de første kunder efter et par uger.

Priserne ved vi intet om, men ude på nettet gættes der på, at de starter ved 309 euro (2.300 kr.) for grundmodellen og 379 euro (2.800 kr.) for den mindste variant af Classic-udgaven. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.