×
Wearables

Samsung Gear Sport

Samsung Gear Sport er et udmærket sportsur, der dog falder imellem to stole.

Samsung har efterhånden bygget en hel serie af smartwatches, der er de eneste, der reelt kan hamle op med Apples Watch. Gear serien består Gear S3 og S3 Frontier begge fra sidste år. De var en smule klodsede, hvilket Samsung har rodet bod på med Sport, der er en del tyndere og generelt bare lidt mere fikst end de to brødre i serien. Jeg var dog ret godt tilfreds med S3 Frontier, og heldigvis har det lidt mindre design ikke budt på forringelser i funktionaliteten.

Diskret sportsur

De fleste af konkurrenterne fra eksempelvis Garmin og Suunto er en noget klodset affære, der ofte ikke er egnet til hverdagsbrug. Det lider Gear Sport heldigivis ikke under, for det er et af de mindste og letteste sportsure jeg har prøvet til dato. Det ligner faktisk i vid udstrækning en mindre udgave af Gear S3 Frontier, hvilket jo egentlig også bare er, hvad det er – og det er glimrende, for S3 Frontier er pænt og et ur, man faktisk har lyst til at gå med fordi det ligner et ur – modsat Apple Watch, som jeg synes er ganske grimt.

En god ting ved Samsungs Gear ure er, at de bruger standard remme – man kan altså købe stort set en hvilken som helst 20mm rem og sætte den på uret. Dermed kan man tilpasse uret til den situation man er i, omend det stadig vil udstråle sport, ligegyldigt hvad man i øvrigt gør. Men mængden af remme er enorm.

Endelig vandtæt

Et godt sportsur skal ikke være vandafvisende – det skal være rigtigt vandtæt, og det er Samsung Gear Sport heldigvis. Man kan altså ikke bare have det på ud i regnvejret, men også svømme og dykke med det. Ligesom Apple Watch Series 2 fik ægte vandtæthed har Samsung tilføjet det på Gear Sport. Det er certificeret ned til 50 meter, og selv om jeg ikke har kunnet teste det på den dybde har jeg haft det på i svømmehallen – og funktionaliteten i vandet er fin.

Ingen 4G

En af de ting, der gjorde S3 til et relativt stort ur var, at det havde LTE (4G) indbygget. Det har Sport ikke. I Danmark har vi endnu ikke adgang til brug af eSim (Omend det kan være på vej), så indtil videre er det ikke det store tab – nærmere tværtimod. Der er dog stadig indbygget 4GB hukommelse, så du kan tage musikken med på farten. Det er dog en besværlig affære at få overført musikken til uret – og hvem har i øvrigt deres musik liggende som filer nu om dage? Det er dog muligt at få Spotify som app, der også kan hente musikken så den kan høres offline, men har du en anden tjeneste er du altså tvunget til at overføre filer fra computeren eller appen (dog kun hvis du har en Android telefon.)

God betjening

Ligesom de andre ure i Gear serien har Sport det ret fikse interface hvor man bruger urets krone til at navigere. Det fungerer rigtigt godt, og er væsentlig mere intuitivt end Apples interface på Apple Watch. Man vænner sig meget hurtigt til, at man drejer på kronen for at vælge apps og navigere i apps. Faktisk bliver det så stor en vane, at man kun sjældent ender med at skulle trykke på skærmen – langt det meste af tiden bruger man kronen og knapperne – og det er helt fint.

Nærmest ingen apps

Da Samsung lancerede Gear serien for efterhånden en del år siden var min bekymring, at selv om Samsung er store, er kategorien smartwatches ikke stor. Og når man så lancerer en serie ure, der kører på ens eget styresystem – i dette tilfælde Tizen – vil det være meget svært at overbevise udviklerne om at lave apps til platformen. Det viser sig desværre, her et par år senere, at være tilfældet. Mængden af apps i Samsungs egen app butik er, mildt sagt, en smule sølle. Der er nogle enkelte gode – eksempelvis er det fantastisk at bruge Spotify på uret – men langt de fleste “apps” er reelt set bare urskiver. Dem er der så til gengæld rigtigt mange af. Men Samsung bliver altså nødt til at gøre noget for at få flere til at lave apps til platformen, hvis den for alvor skal være en succes.

Sportsdelen mangler det sidste

Samsung Gear Sport kan – naturligvis – synkronisere med S Health på din telefon. Men det kan ikke synkronisere direkte med Apple Health eller Google Fit, men du kan fint installere Samsungs apps på andre enheder også. Uret måler langt det meste af det, jeg har brug for når jeg træner, og for de fleste er det okay at få et overblik, der ikke er alt for detaljeret. Har du brug for mere kan du også bruge eksempelvis Runkeeper, der er bedre til at analysere og vise data end S Health. Men ligegyldigt hvad bliver det aldrig lige så avanceret som eksempelvis Fenix 5 fra Garmin – som, skal det retfærdigvis siges – også koster det dobbelte. Men jeg ser ikke, at en virkelig dedikeret sportsudøver vil have Gear Sport som deres eneste sportsur.

Imellem to stole

Egentlig kan jeg godt lide Samsung Gear Sport. Det er et udmærket smartwatch med god funktionalitet – omend det mangler de mange apps, konkurrenten fra Apple leverer. Det er heller ikke et nær så avanceret sportsur som dem, du kan få fra eksempelvis Garmin og Suunto, og “ægte” sportsnørder ville aldrig købe det. Jeg har altså svært ved at se målgruppen for Gear Sport – og det er lidt en skam, for uret er faktisk ganske udmærket.

 

Samsung Gear Sport

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 2.259 kr.

Gear Sport er et udmærket sportur, der dog stadig falder imellem to stole.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.