×
AnmeldelseWearables

Apple Watch Series 2

Apples første bud på et smartwatch var absolut ikke dårligt – men der var ganske mange små irritationsmomenter for de fleste brugere. Især var hastigheden decideret håbløs, ligesom batterilevetiden var frygtelig. Uret havde heller ikke indbygget GPS og var ikke vandtæt, så det kunne langt fra konkurrere med de ”rigtige” sportsure fra eksempelvis Garmin og Suunto. Men Apple har lyttet til brugernes klager, og Apple Watch Series 2 er et på alle måder bedre ur end det første Apple Watch.

Samme design

Ved første øjekast er der ikke meget nyt over Apple Watch i den nye udgave. Ligesom iPhone 7 holder Apple sig til det velkendte design fra forrige generation – og det er endda endnu mere udpræget på Apple Watch Series 2, der slet ikke kan skelnes fra den første generation af uret. Ikke desto mindre har Apple alligevel pillet ved, hvordan de bygger uret, for det er nu vandtæt og kan bruges til svømning. Men du skal altså ikke forvente, at folk kan se at du har fået nyt ur hvis du opgraderer fra forrige generation, og det lidt klodsede firkantede design er altså bibeholdt i næsten totalt samme dimensioner.

Meget hurtigere

Kritikpunkt nummer 1 af Apple Watch var, at det var usansynligt langsomt. Ulideligt, faktisk. Nogle gange tog det 7-8 sekunder at starte en app, og det er vi simpelthen ikke vant til på moderne apparater. Apple har i Series 2 sørget for, at man ikke længere hænger i bremsen når man bladrer igennem ”sider” i apps, og at apps starter inden for et eller to sekunder.

Der kan godt forbedres yderligere, men nu er det i hvert fald ikke en katastrofe, og Series 2’s nye hurtigere processor gør et rigtigt godt job. I testperioden på lidt over en uge er vi stadig ikke løbet ind i de store problemer med urets hastighed, og man føler endelig, at det faktisk er et Apple produkt.

Et bedre sportsur

Man kan godt fornemme, at Apple virkelig vil have Watch til at være et sportsur. I første omgang fordi to af de vigtigste nyheder, indbygget GPS og vandtæthed, begge peger imod atleter. Hvis du vil bruge dit ur som løbeur er indbygget GPS en ret vigtig detalje fordi du så langt hen ad vejen kan undlade at tage din telefon med på turen, men stadig få nogenlunde de samme målinger. Pulsmåleren er selvfølgelig stadig indbygget, og selv om den ikke er så præcis som dem man spænder omkring brystet, så er forskellen så lille, at det er de færreste, for hvem det vil have betydning, og man kan sagtens bruge uret til pulstræning.

En anden fiks detalje er, at man kan overføre musik til uret og høre det mens man løber i et bluetooth headset. Der er plads til fire gigabyte på uret, hvilket vil være nok til at dække langt de flestes behov, om end man desværre er begrænset til at kunne synkronisere musik fra Apples egen tjeneste – og altså ikke Spotify, Tidal og de mange andre tjenester. Det er virkelig irriterende, og Apple burde virkelig tage sig sammen og åbne uret så man kan bruge den tjeneste, man foretrækker.

Udover Apples egen indbyggede app til sport, som er MEGET basal, kan man selvfølgelig bruge sine egne apps fra telefonen. De fleste har i dag også en Watch app, der kan køre uafhængigt, og i øvrigt give meget bedre statistikker end Apples egen app.

Vi har været i vandet med Apple Watch series 2, og det fungerer helt fint. Især er det praktisk, at uret automatisk slår skærmens touchinterface fra når man vælger aktiviteten svømning, da skærmen ellers ville kunne blive aktiveret af vandet. Når man er færdig med at svømme, afspiller uret et par lyde der pumper vandet ud af højttaleren. Det er faktisk en sjov funktion, og man kan fysisk se vandet blive presset ud, hvis man kigger godt efter.

Batterilevetiden er… Bedre

Batterilevetiden på smartwatches er, over en kam, håbløs. Den første version af Apple Watch var ingen undtagelse, og vi havde store problemer med nogensinde at komme over en hel dags brug. Og her mener vi ikke 24 timer, men nogle gange så lidt som 12 timer – et fuldt opladt ur om morgenen kunne være helt fladt inden sengetid hvis man brugte det meget.

Synderen var skærmen, og det er netop den, Apple har forbedret, så den bruger mindre strøm. Nu når vi snildt op på 24 timers batterilevetid selv ved relativt hård brug – og ved normalt brug behøver man kun lade uret hver anden dag. Det er stadig ikke helt fantastisk, for ingen bryder sig om at skulle oplade et ur hver eller hver anden dag, men i disse smartwatch-tider er det altså ikke helt katastrofalt. Det skal dog siges, at Samsung hævder at deres nye Gear S3 kan køre 4-5 dage på en opladning, og hvis det holder stik har Apple altså en udfordring op til Series 3, som de i øvrigt hellere må skynde sig lidt med – 18 måneder er lidt for lang tid at lade brugerne vente på en ny model.

Bedre skærm i sollys

Apple lovede ved lanceringen i San Fransisco også, at Apple Watch Series 2 ville have en skærm med bedre lysstyrke, og det løfte har de også holdt. Selv ved høj solskin er det muligt at se alt hvad der foregår på skærmen, og de 50% ekstra lysstyrke Apple lovede ser ud til at være nogenlunde ramt plet når vi sammenligner med det ”gamle” ur. Når man dertil lægger, at skærmen altså sparer væsentligt på strømmen, er det faktisk en ganske vigtig opgradering, og de fleste vil kunne mærke en umiddelbar forskel.

Apple Watch Series 2 – Skal, skal ikke?

Hvis du allerede har et første generation Apple Watch, ja så har du fået Watch OS 3, der hjalp betydeligt på ydelsen, og det kan være svært at retfærdiggøre at smide over 3.000 kr. for endnu et ur – med mindre, du kender nogen, der virkelig ønsker sig et Apple Watch fra forrige generation. Hvis du derimod er bidt af en gal løber og gerne vil bruge uret på dine løbeture – eller endnu vigtigere gerne vil have det med i vandet – ja, så er der faktisk ret gode argumenter for at opgradere. Den indbyggede GPS og regulær vandtæthed er to vigtige forbedringer for dig. Når man dertil lægger bedre batterilevetid, bedre hastighed og en bedre skærm, ja så kan investeringen formentlig godt være på sin plads.
Har du endnu ikke et Apple Watch, skal du overveje ganske grundigt, om du virkelig vil bruge det. Vi kender mange, der har investeret i uret, men som aldrig har brugt det til andet end at se hvad klokken er og måske læse en sms i ny og næ. Og så er det spild af penge. Har du derimod ønsket dig et Apple Watch i lang tid, og ved du at du vil kunne bruge funktionerne – ja, så er Apple Watch Series 2 et meget bedre bud end den første generation.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.