×
GadgetsTophistorie

Samsungs nye tv-fjernbetjening oplades af radiobølger

Samsungs nye Eco Remote henter strøm fra wifi-routeren via radiobølger, men oplades også af solen.

Endnu en Samsung-nyhed fra CES. Denne gang en opgradering af sidste års Eco Remote, der kunne oplades ved hjælp af solen stråler. Årets aftapning af fjernbetjeningen går nemlig skridtet videre; den kan nemlig høste elektromagnetiske bølger og tappe strøm derfra.

Helt specifikt kan fjernbetjeningen opfange radiobølger fra wifi-routeren og omdanne dem til energi, der fyldes på batteriet. Og sidder du nu og tænker på hvorfor den teknologi ikke bruges i mobiltelefonen, så går den ikke i dimser af den størrelse. Det er nemlig ikke meget strøm der “høstes”, men nok til en enhed som en fjernbetjening, der ikke er synderligt sulten efter energi.

Ud over evnen til at høste radiobølger kan Eco Remote fortsat oplades via både sollys og kunstigt lys, ligesom man kan tilslutte den til en traditionel oplader via USB-C.

Den nye Eco Remote følger med i æsken, når man køber en Samsung-fladskærm model 2022. Eksempelvis den nye microLED-fladskærm, der netop er præsenteret. Den er fortsat lavet af genbrugt plastik og vil i år også kunne fås i en hvid udgave, der skal supplere koreanernes design-fladskærme som The Frame, Serif og Sero.

Fjernbetjeningen har er minimalistisk design med solpaneler på bagsiden. Den har indbygget mikrofon til stemmestyring og dedikerede knapper til både Netflix, Disney+, Amazon Prime og Samsungs TV Plus.

Sidste års model kunne også købes som ekstraudstyr for 700 kroner. Det er ikke oplyst om den nye også vil det – og hvad den i så fald vil koste.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.