fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Shell og Circle K gør klar til elbiler

Skal drømmen om flere elbiler på vejen realiseres, kræver det tankstationernes hjælp og flere af dem er allerede på vej.

Det stigende antal elbiler og plugin-hybrider har fået landets tankstationer til at øjne en ny forretningsmulighed. Allerede i marts måned meldte energiselskabet OK ud, at de satser på opladere – og nu følger flere andre efter. Finans.dk har snakket med både Shell og Circle K, der begge har konkrete planer i skuffen. 

Circle K har allerede udrullet ladestandere og infrastruktur på en lang række tankstationer i Norge og med afsæt i dette går selskabet i den kommende tid i gang med at rulle ud i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det er vores ambition at elladestandere skal fungere præcis, som man kender det fra brændstofpåfyldning. Man skal kunne lade på 15-20 minutter, og hvis man også vil have lidt at spuise hos os, så kan man jo også sagtens det, siger Dennis Bylov Dalgaard, presse- og kommunikationsansvarlig hos Circle K Danmark, til finans.dk.

Han fortæller videre, at Circle K ser det som en investering i fremtiden og er villig til at betale for det:

– Med infrastrukturen først så giver det mening at investere i en elbil, og derfor mener vi, at infrastrukturen skal komme først. Vi gør det på den måde lidt nemmere for folk at træffe valget, siger Dennis Bylov Dalgaard til avisen.

Hos DCC Energi, der driver Shell i Danmark, er man også klar til at investere – men det bliver først, når politikerne er klar med aftale for elbilernes fremtid. 

– Det er vigtigt at vi har nogle ordnede rammevilkår i forhold til hvad vi kan forvente os af elbilerne i de kommende år, siger Søren Møller Maretti, Retail-direktør i DCC Energi til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det siges ikke direkte, men Shell venter sandsynligvis på at få del i de 50 millioner kroner, som regeringen vil bruge på at udrulle opladere langs motorvejene.

Back to top button