×
Teknologi

Smitte|Stop app er sikker at benytte, lover minister

Det har været afgørende, at Smitte|Stop app’en lever op til alle regler og de højeste standarder for privatlivsbeskyttelse og datasikkerhed.

Tidligt i morges landede myndighedernes COVID-19 app, Smitte|Stop, til Android og iPhone. Men på både Google Play, App Store og andre steder på nettet udtrykker brugerne bekymring for, om app’en er sikker at bruge. Det er den, lover sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Blandt andet er der brugere, der undrer sig over, at man skal give app’en tilladelse til at bruge lokationstjenester – altså GPS’en – selv om app’en er Bluetooth-baseret. Det er der følgende forklaring på:

“På Android telefoner bliver du bedt om at aktivere lokation, hvilket skyldes, at Bluetooth er integreret i lokaktionsmodulet. Det er vigtigt at understrege, at selvom du siger ja til det, så har appen ikke adgang til din lokation eller GPS-oplysninger,” skriver ministeriet på Android Play.

Smitte|Stop har været igennem en omfattende sikkerhedstest inden lanceringen, og app’en bruger teknologi fra Apple og Google, som er udviklet med et særligt fokus på privatlivsbeskyttelse.

– Vi bruger digitale løsninger overalt i hverdagen, og det giver god mening, at vi også bruger nye teknologier i coronaindsatsen. Men det er en forudsætning, at de digitale løsninger lever op til de højeste standarder for datasikkerhed og privatlivsbeskyttelse, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Ingen myndigheder har adgang til oplysninger om, hvem brugerne af appen har været i nærheden af, og app’en lukkes i øvrigt ned og alle data slettes, når app’en ikke længere er aktuel at bruge i forbindelse med COVID-19.

Det er naturligvis frivilligt, om man vil downloade og bruge Smitte|Stop, men sundheds- og ældreministeren håber, at mange danskere vil tilvælge appen, da den kan være et vigtigt bidrag til at stoppe smittekæder. 

– Smitteopsporing er afgørende for at bryde smittekæderne og kontrollere COVID-19 epidemien, mens Danmark genåbner. Vi skal passe godt på hinanden, er her er appen et konkret værktøj, som jeg håber, at mange danskere vil vælge at bruge, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.