×
TeknologiTophistorie

Smitte|Stop-app fanger ikke nok smittede

Den 20 millioner kroner dyre App er hentet af knapt en million danskere, men epidemiolog mener ikke, at den er effektiv nok.

Bare 299 danskere med COVID-19 har advaret andre om smitte via den 20 millioner kroner dyre Smitte|Stop-app, der udkom midt i juni måned. Det er ikke godt nok, mener epidemiologi og afdelingslæge, der derfor opfordrer til at bruge ressourcerne anderledes. Det skriver Jyllands-Posten.

Antallet af smittede med COVID-19 stiger fortsat. Den seneste uge er der registreret knapt 1.000 smittetilfælde og det er et udtryk for at smittesporingen ikke fungerer optimalt herhjemme, siger Christian Wejse, der er afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital og forsker i infektionssygdomme på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

– Jeg tror desværre, at det stigende antal smittede kan være et udtryk for, at smitteopsporingen ikke har været helt godt nok. Smitten har fået lov at blive ved med at køre, siger Christian Wejse til avisen.

Han mener, at man fremover skal overveje at bruge ressourcerne anderledes, for at gøre smittesporingen mere effektiv.

– Nu har man valgt at smide rigtig mange ressourcer i en smitte-app, som ikke har fanget ret mange. I Tyskland har de i stedet indført corona-detektiver. Det tror jeg, at vi kan lære noget af, siger Christian Wejse til avisen.

Sundheds- og Ældreministeriet fortæller i et tweet, at 960.081 danskere har hentet Smitte|Stop. Men det er åbenbart ikke nok – jo flere der benytter app’en, jo bedre vil den fungere.

Bruger du Smitte|Stop-app’en? Hvis ikke, så fortæl os hvorfor i kommentarfeltet nedenfor …

Alene i døgnet mandag til tirsdag blev der registreret 144 ny smittede i Danmark. Kommunerne Ringsted, Aarhus, Silkeborg, Glostrup, Nyborg, Solrød og Sorø har alle registreret over 20 tilfælde per 100.000 indbyggere, og derfor bliver opmærksomheden skærpet på disse kommuner, skriver Jyllands-Posten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.