TeknologiTophistorie

Smitte|Stop corona-app ligner en succes, men …

Efter bare et døgn er Smitte|Stop den mest populære app i App Store. Men hundredetusinder af danskere kan slet ikke hente app'en.

Myndighedernes offcielle corona-app, Smitte|Stop, blev frigivet til iPhone og Android i går – og den ser ud til at blive en succes, hvis man skal tage antallet af downloads til indtægt.

Allerede i dag topper den listen over de mest downloadede apps i App Store – og i skrivende stund er den nummer to på hitlisterne i Google Play. En anden ting er så, om brugerne også benytter app’en.

Men der er også et andet problem. App’en kan ikke hentes af brugere, der har en iPhone 6 eller ældre model – og det gælder for hver tiende iPhone-bruger i Danmark, fortæller teleselskabet 3 til Politiken. Flere hundrede tusinde danskere kan altså overhovedet ikke hente Smitte|Stop.

– Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge app’en, siger Allan Randrup Thomsen, der er Virolog ved Københavns Universitet, til avisen.

– Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen, siger han videre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.