ElbilerTophistorie

Smugkig på ny Toyota-elbil forud for afsløring

Her er et smugkig på Toyota X Prologue, der bliver japanernes første elbil uden for Kina. Den afsløres officielt i næste uge.

Toyota har udsendt ovenstående billede som en teaser inden elbilen præsenteres officielt i næste uge. Det bliver den første elektriske Toyota, der skal lanceres uden for Kina og den har (i hvert fald indtil videre) fået navnet Toyota X Prologue.

Historisk har Toyota ikke været synderligt begejstret for elbiler. I stedet har japanerne lagt energi i plugin-hybrider og brintteknologi. Men det ændrede sig sidste år, da japanerne så skriften på væggen og meddelte, at der nu også kommer rent eldrevne modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu har de så udsendt denne teaser for eventet, der afholdes online den 17. marts klokken 10.00 CET på x-prologue.com. Der er absolut ingen indikationer om bilens design eller specs, men en pudsig detalje, som er blevet bemærket af Electrek, er, at invitationen kun er lagt ud på den europæiske hjemmeside. Det får mediet til at spekulere i, at X Prologue vil være forbeholdt det europæiske marked.

[Opdatering] Toyota oplyser ingen steder, at der er tale om en elektrisk bil, men det er den generelle forventning i rygteland. Blandt andet hos Electrek, der som regel har godt styr på sagerne.

Tidligere har japanerne antydet, at deres første elbil vil blive en mellemstor SUV i omtrent samme størrelse som RAV4 og baseret på e-TNGA-platformen, der er tilpasset elbiler. Den understøtter batteripakker på mellem 50 og 100 kWh og motorer på mellem 80-150 kW. Der gættes på, at den vil få en rækkevidde på mellem 300 og 500 kilometer, alt efter variant. Ganske standard med andre ord.

Toyota X Prologue

I december måned lovede Toyota også, at de vil fremvise en prototype på et solid-state-batteri allerede i år. De har sagt til nyhedstjenesten Nikkei Asia, at batteriet vil kunne lades op fra 0 til 100 procent på bare 10 minutter. Det vil dog være højst overraskende, om japanerne kan vise batteriet frem allerede. Om overhovedet i år.

Det er uvist om Toyota X Prologue er en konceptbil eller om det er er produktionsmodellen, der vises frem i næste uge. Der gættes af flere medier på, at den først kommer i handelen i 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi holder naturligvis øje med udviklingen og rapporterer så snart der kommer flere informationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.