TeknologiTophistorie

Toyota: Solid-state batteri næste år

Allerede næste år vil Toyota vise en prototype på et solid-state elbils-batteri, der kan oplades fuldstændigt på bare 10 minutter.

Forleden afslørede Toyota sine planer om at entre elbilsmarkedet, men der var også en anden nyhed: Japanerne lovede et solid-state batteri hos forbrugerne inden 2025. Nu øger de indsatsen og siger, at de er klar til at fremvise en prototype på batteriet allerede næste år. Og er der sandhed bag ordene, kan det få revolutionerende virkning på elbils-markedet.

Toyota fortæller nemlig til nyhedstjenesten Nikkei Asia, at batteriet vil kunne lades op fra 0 til 100 procent på bare 10 minutter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solid-state batterier har længe været anset som en ‘hellig gral’, der kan ændre udbredelsen af elbiler dramatisk. Ikke alene er de hurtigere at ‘tanke op’, de er også mere effektive og sikre end konventionelle lithium-ion batterier.

Toyota er ikke alene i jagten på at få det første solid-state batteri på markedet. Volkswagen-støttede Quantumscape, Panasonic, Samsung, Nissan og Honda er også med i kapløbet.

Så sent som den 9. december fortalte netop Quantumscape om et gennembrud i forskningen, da de offentligjorde test af et enkelt-lags solid-state batteri, der kan oplades til 80 procent nå 15 minutter. Batteriet er dog ikke større end et sæt kort og er altså langt fra at kunne bruges i elbiler.

Det er ikke klart hvor langt Toyota præcis er med sin teknologi, selv om analytikere bemærker, at de må være tæt på, hvis de tør komme med så bastante udmeldinger i et medie som Nikkei Asia. Toyota har den fordel, at de siden 2017 har fået finansiering direkte fra den japanske regering.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.