×
Teknologi

Snart kan Siri genkende din stemme

I dag kan stemmestyrede assistenter ikke umiddelbart kende forskel på dig og en vildt fremmed. Det gælder Apples Siri, men også f.eks. for Amazons Alexa, hvilket for et par måneder siden afstedkom en del problemer, da en speaker i en amerikansk tv-udsendelse sagde en stemmekommando højt, som vækkede adskillige Amazon Echo-enheder rundt omkring i små hjem og fik dem til på samme tid at forsøge at bestille et dukkehus på Amazon.com.

Løsningen er selvfølgelig at skabe assistenter, som kun reagerer på netop brugerens stemme, og det lader til, at Apple arbejder på at indføre denne funktion i fremtidige udgaver af firmaets personlige assistent. Det skriver Patently Apple, der har afsløret en patentansøgning fra firmaet i Cupertino, som lader brugeren træne Siri til kunne genkende vedkommendes stemme. Lidt på samme måde, som din iPhone i dag lærer at genkende dit fingeraftryk.

Læs også: Digitale assistenter bliver klogere – og mere menneskelige

Siri med stemmegenkendelse forbedrer sikkerheden

Udover at kunne forhindre utilsigtede indkøb af dukkehuse, vil den nye teknologi også forbedre iPhone-sikkerheden betragteligt. Afhængigt af dine Siri-indstillinger kan en fremmed bruger i dag nemlig bruge Siri til at få adgang til din iPhone, selv om den måtte være låst både med fingeraftryk og kodeord. Men i fremtiden ville Siri først skulle genkende stemmen, før der bliver låst op for adgang til telefonen.

Ifølge Patently Apple blev patentansøgningen afleveret til de amerikanske myndigheder for omtrent et års tid siden. Det er altså endnu for tidligt at spå om, hvornår Siri med stemmegenkendelse evt. kommer til at se dagens lys – om overhovedet nogensinde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.