×
ElbilerTophistorie

Solid-state batterier er usikre mener verdens største batteriproducent

CATL sætter spørgsmålstegn ved både sikkerheden og holdbarheden på solid-state batterier.

Mens mange batteriproducenter siger, at solid-state batterier er “lige om hjørnet”, kommer verdens største batteriproducent, kinesiske CATL, nu med en kontroversiel udmelding. De har arbejdet på teknologien i mere end ti år og stiller store spørgsmålstegn ved både sikkerheden og holdbarheden.

Robin Zeng, der er manden bag CATL, mener, at der vil gå adskillige år før teknologien er moden til masseproduktion. Helt modsat eksempelvis Toyota. Japanerne har sagt, at de er klar til at levere de første (få) kommercielle solid-state batterier inden for tre år.

Zeng peger på to primære problemer. For at gøre battericellerne så effektive som muligt, skal de være under konstant højt tryk. Det udgør et sikkerhedsproblem. Han tilføjer, at hvis et solid-state batteri går i stykker under en ulykke, kan lithium blandes med fugt i luften og frigive giftig lithiumhydroxid.

For det andet er der udfordringer med batteriets generelle levetid. Zeng siger, at de solid-state battericeller, der laves nu, har en maksimal ladecyklus på 10 gange.

– Vi støtter fuldt ud solid-state, jeg har investeret 10 år i udviklingen, så jeg kender alle fremskridtene, og alligevel har vi stadig disse showstoppers, siger Zeng til Financial Times.

Så sent som i februar måned gik CATL ind i et konsortium iværksat af den kinesiske regering, med det formål at udvikle solid-state batterier før europæerne.

Læs også: Toyota nedtoner forventningerne til solid state-batterier.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.