Pixel
Gadgets

Sonos: Google Assistant udskudt til 2019

Sonos får ikke nogen dansk digital assistent i år. Google Assistant-understøttelse er udskudt til næste år.

Danske Sonos-ejere må væbne sig med tålmodighed. Sonos har netop meldt ud, at der ikke kommer understøttelse for Googles digitale assistent i år. Trods tidligere løfter om, at den skulle være kommet inden jul. Det betyder, at vi med meget stor sandsynlighed ikke får adgang til en dansktalende digital assistent på Sonos i år – med mindre Alexa pludselig lærer at tale dansk.

“Vores oprindelig plan var at udsende en opdatering i 2018, men virkeligheden er, at vi har brug for mere tid til at gøre oplevelsen helt rigtig,” skriver Sonos på sin blog.

Sonos fortæller dog, at de ”gør gode fremskridt” og anbefaler alle der har lyst, til at søge ind i firmaets Beta-program, hvor de vil hjælpe med at gøre Google Assistant-integrationen færdig. Det vil dog kræve, at man lytter til musik mindst 14 timer om ugen, bruger 10 talekommandoer dagligt og responderer på spørgsmål fra firmaet inden for 72 timer.

Amerikanske Sonos har valgt en strategi med at integrere samtlige store digitale assistenter i sine højttalere, nemlig Alexa, Google Assistant og Siri. Men noget kan tyde på, at multirumsspecialisten har udfordringer med integrationen. Alexa har været tilgængelig i Danmark længe (dog kun på engelsk), men Sonos har ikke givet danskerne adgang endnu. Og Siri-integrationen er ren AirPlay 2-baseret, hvilket betyder, at du ikke bruger mikrofonen i Sonos, men er afhængig af en iOS-enhed.