fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Sonos lancerer Sonos Beam

Sonos Beam er en nuttet lille soundbar med HDMI og indbygget digital assistent.

San Fransisco: Sonos har i dag lanceret sit seneste familiemedlem, Sonos Beam. Og det vi troede var en afløser for Sonos Soundbar er i virkeligheden et helt nyt produkt, nemlig en temmelig nuttet lille soundbar med indbygget digital assistent i form af Siri eller Alexa. Perfekt til børneværelset, kontoret eller den lille stue – og med et HDMI-stik, hvilket er første gang Sonos går den vej. Og den sælges til en relativt lav pris, så Sonos kan imødegå rækken af billige konkurrenter fra blandt andet Google og Apple.

Ifølge Sonos har målet været at lave en højttaler, der skal fungere som stuens centrale højttaler – både til film og tv, men også til musik. Læg dertil stemmestyring, som kan foretages af Sir og Alexa. Også på samme tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem farfield-mikrofoner giver en avanceret støjreduktion og gør, at højttaleren kan opfange kommandoer fra hele rummet selv med baggrundsstøj og musik.

Sonos Beam på væggen. I baggrunden ses den sorte udgave.

Nu med HDMI

Hverken Sonos Playbase eller Playbar har HDMI, men det har Sonos Beam og det betyder, at du betjene tv’et med stemmen gennem Beam. Eksempelvis kan Beam tønde for tv’et eller skue op og ned for volumen bare ved hjælp af stemmekommandoer. Det foregår via standarden HDMI-ARC. Hvis dit tv ikke understøtter HDMI-ARC kan den optiske lydadapter bruges til at forbinde Sonos Beam med tv’ets optiske lydport.

Vores første indtryk

iN PUT er til stede ved lanceringen i San Fransisco og har haft mulighed for at lytte til Sonos Beam.Vores første indtryk er ret positivt. Selv om højttalerens fysiske størrelse (65 centimeter lang) naturligvis kan høres, så har Beam en ret imponerende stereospredning. Både når den afspiller musik og når den viser film. Bassen er samtidig ren, stram og veldefineret, selv ved lav volumen.

Lige som alle øvrige Sonos-højttalere kan Beam indgå i et komplet multirumssystem. Beam kan også fungere som front- og centerhøjttaler i en trådløs surroundopsætning med f.eks. to Sonos One som baghøjttalere.

Ærgerligt nok lader det ikke til, at Sonos har benyttet lejligheden til at indbygget understøttelse for avanceret digital surroundlyd som Atmos eller DTS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sonos Beam er tilgængelig den 17. juli og prisen bliver 3.399 kroner. Den fås i en sort og en hvid udgave. Til juli vil Sonos også opdatere sine eksisterende højttalere med Airplay 2-teknologien.

Herunder officielle billeder af den lille nye …

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button