×
Wearables

Sony Smartwatch 3

Med det nye SmartWatch 3 på markedet er Sony en af de producenter, der har størst erfaring med at producere intelligente ure. Det nye ur har fået Android Wear styresystemet, og Sony har generelt gjort uret meget simpelt at bruge.

Nogle producenter fylder rigtig mange funktioner i deres smarture. Det gælder for eksempel Samsung med deres nye Gear S, der har indbygget pulsmåler og plads til SIM-kort. Her er faktisk tale om en rigtig mobiltelefon til håndledet. Sony er gået en helt anden vej, og har givet deres SmartWatch 3 et meget enkelt udtryk.

Pænt design
Designet minder en lille smule om stilen fra de kommende Apple Watch med ren rektangulær form. Uret er forholdsvis fladt, og det er rart, for nogle af de andre smarture på markedet er ret tykke og kan virke en lille smule kluntede. Vi kan rigtig godt lide, at Sony har givet uret en tynd profil, så det ikke føles som en klods om håndledet.

Flot skærm
Sony har udstyret uret med en skærm på 1,6” med en opløsning på 320 x 320 pixel. Det ser knivskarpt ud, og vi kan sagtens aflæse skærmen både inde og ude. Uret er desuden udstyret med en Quad ARM A7, 1,2 Ghz Processor med 512 MB RAM og 4GB indbygget hukommelse. Vi oplever, at uret reagerer hurtigt og præcist på input, og apps kører også fint på uret.

Rigtig vandtæt
Uret har en IP68 certificering, der betyder, at man kan dykke ned under 1 meters dybde, uden at uret tager skade. Det er jo ret praktisk, og her gør Sony det helt rigtige med en gummirem, der heller ikke tager skade af vandet. Her passer uret i øvrigt forrygende ind i Sonys tablets og mobiltelefoner, der efterhånden alle er vandtætte.

Android Wear mangler brugervenlighed
Uret er det første Sony ur, der er udstyret med Googles nye Android Wear styresystem. Det er en forbedring i forhold til tidligere, men brugervenligheden er stadig ikke helt god nok. Det er på ingen måde intuitivt at finde ud af, hvordan man får mest muligt ud af sit SmartWatch. Det gælder i øvrigt også andre Android Wear ure. Når vi spørger uret noget, bliver vores spørgsmål lynhurtigt vist som tekst, så på den måde fungerer kommunikationen fint. Men når vi beder om at navigere til nærmeste hospital, foreslår Google, at vi åbner ”US Hospital Finder” hjemmesiden på vores telefon. Ikke lige det, man har brug for i en nødsituation. Det virker dog ind imellem, og da vi beder om at komme til nærmeste tankstation, finder uret ruten.

Selv om vi kan se, hvilke funktioner der er på uret, så skal vi scrolle meget rundt, før vi kommer til oversigten. Android Wear er faktisk mere overskueligt, når vi åbner det på telefonen, hvor vi kan få et overblik over, hvilke apps, vi kan installer på uret. Generelt skal et smartur fungere mere intuitivt og nemt. Så foretrækker vi Samsungs løsning på GEAR S, hvor apps ligger klar med ikoner på en mere brugervenlig måde.

God batterilevetid
Uret kan ved fornuftig brug godt holde en dag til to dage, alt efter hvor meget man bruger det. Opladningen kræver, at man åbner en lille klap i bunden af uret. Det er lidt besværligt at komme til. Til gengæld har Sony udstyret SmartWatch 3 med en helt almindelig microUSB port, så vi kan lade den med en hvilken som helst oplader til Android mobiler. Det er en lettelse, at vi ikke skal have en særlig ladestation eller connector med for at få strøm på uret. Det tager under en time at lade helt op, så man kan altså komme langt med et par sjat-ladninger i løbet af dagen.

Godt ur er lidt for dyrt
Vi kan godt lide, at uret faktisk ligner et ur, mens vi får nogle smarte funktioner med i købet. Pulsmåleren savner vi, men det er nok prisen for at få et fladt ur. Prisen ligger på Niveau med Moto 360 og LG G Watch, men da vi må klare os uden pulsmåleren, er prisen lige i overkanten for Sony SmartWatch 3. Sony er sluppet ganske godt fra dette ur, men som sagt håber vi, at Google gør mere ud af brugervenligheden ved næste opdatering.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.