×
Gaming

Spil-crowdfunding giver pænt overskud til private investorer

Hvorfor nøjes med at crowdfunde spil, når man kan investere  i stedet? Det er tanken bag Fig, der netop har lanceret Kingdoms and Castles og givet investorerne dobbelt op på investeringerne.

Salg for over 6 millioner kroner

Det hyggelige by-byggespil har siden udgivelsen for et par uger siden solgt for mere end en million dollars, hvilket betyder, at de mange småinvestorer får deres penge igen med en forentning på 100%, hvilket er noget bedre end banker og de fleste investeringsfonde kan levere.

Crowdfunding uden Kickstarter

Fig er en crowdfundingplatform lanceret af en række spilfirmaer med Obsidian i spidsen. Alle har de crowdfunding successer i bagagen, og nogle som Obsidian med Pillars of Eternity og Double Fine Productions med Double Fine Adventure har hevet millioner ind via Kickstarter.

Firmaerne, der allerede havde dygtige programmører ansat, havde svært ved at se, hvorfor de skulle aflevere lidt over otte procent af de indsamlede midler til Kickstarter og besluttede derfor at bygge deres egen crowdfunding platform til fremtidige spil.

To spil ad gangen

Det blev til Fig, der er udskilt som et selvstændigt firma og også tilbyder andre firmaer end dem, der oprindeligt stod bag, at samle ind til deres udgivelser.

I modsætning til Kickstarter skaffer Fig kun crowdfunding til computerspil, og disse skal først godkendes. Til gengæld har Fig kun et til to aktive kampagner ad gangen, så spil ikke risikererat forsvinde i mængden som på Kickstarter.

Crowdfunding eller investering

Men det mest usædvanlige er, at enhver, der har mod på det, kan vælge at investere et minimum af $1.000 i et spil på Fig. Platformen opstiller så nogle betingelser for, hvor mange spil der skal sælges, før der bliver udbetalt dividende, og der er også et loft over beløbene.

Spil som Pillars of Eternity II: Deadfire, Flash Point: Fire Rescue og Phoenix Point er blevet crowdfundet på platformen, men er endnu ikke færdige. Det noget mindre Kingdoms and Castles er netop blevet udgivet, selvom det er under fortsat udvikling, og er altså nu efter kun få uger begyndt at give overskud til dem, der valgte at investere i stedet for bare at crowdfunde.

Du kan selvfølgelig miste alt

Det er selvfølgelig ikke uden risiko at smide minimum $1.000 (omkring 6.300 kroner) i et spil, man håber bliver godt. Flopper spillet, så er de mange penge tabt.

Men det er vand i forhold til det crowdfundede rumspil Star Citizen af Chris Roberts, der i sin tid stod bag Wing Commander-spillene. Det har til dato trukket knap 200 millioner dollars i crowdfunding, og enkelte fans har spenderet langt større beløb end $1.000 i virtuelle rumskibe.  Spillet er flere år forsinket og tilsyneladende stadig langt fra at blive udgivet.

Fig-investeringer er ikke aktier og muligheden er åben for folk fra andre lande end USA – dog ikke Danmark endnu.

Du kan læse mere her.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.