×
Gaming

Pillars of Eternity II nærmer sig 300% finansiering

Obsidians Pillars of Eternity blev i sin tid det suverænt bedst finansierede computerspil på crowdfunding-platformen Kickstarter, da det opnåede lige knap fire millioner dollars, selv om folkene bag mente de kunne klare sig med 1,1 million.  Nu ser det ud til at efterfølgeren Pillars of Eternity II: Deadfire kommer til at opnå det samme.

Ligesom med det første spil, der udkom lidt forsinket i 2015, så har Obsidian kun udbedt sig 1,1 million. Det beløb opnåede de på under 24 timer. Nu med knap 10 dage tilbage af deres crowdfunding-kampagne står tælleren på 2,68 millioner, og rollespilsfans er altså sikret sig endnu et isometrisk 3D-rollespil af en type, der mest minder om en moderniseret udgave af de gamle Baldurs Gate-spil bare uden Dungeons & Dragons-licensen. Og ja, vi ved godt, at 2,68 millioner kun er 244%, med med 9 dage tilbage og et blik på investeringskurven, så tror vi på, at overskriften kommer til at holde.

Bliv investor, hvis du kan lide at gamble

Obsidian valgte Kickstarter til det første spil i serien, for at have total frihed til at udvikle spillet og fordi de traditionelle udgivere ikke så megen fremtid i spillet. Omkring 77.000 mennesker valgte at forudbestille spillet på Kickstarter og siden har knap 900.000 aktiveret det på Steam, så derfor kan det ikke undre, at Obsidian vælger crowdfunding igen. Denne gang foregår det dog på platformen Fig, der blev startet af en tidligere direktør for spilfirmaet Double Fine Production og har en række kendte spilskabere bag sig udelukkende med det formål at crowdfunde spil. En væsentlig forskel på Fig og Kickstarter er, at man på Fig også kan vælge at investere i et spil og få del i et eventuelt overskud. Det koster dog mindst $1000 at lege med, og som alle andre investeringer så risikerer man, at miste alt.

Nu hvor Pillars of Eternity II: Deadfire er sikret penge nok og derfor med garanti udkommer, kan man jo bare læne sig tilbage og vente til spillet udkommer eller måske endda ryger på tilbud på Steam. Men den holdning har Obsidian selvfølgelig taget højde for, og tilbyder udover specielle udgaver til backers også en række stretch-goals – altså dele af spillet, der kun bliver til noget, hvis tilpas mange forudbestiller. Så tjek kampagnen ud, hvis du er rollespilsfan.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.